Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.01.2017.

16:10

Heket strepi od Evrobasketa u Istanbulu

Bek Olimpijakosa Danijel Heket nada se da će biti spreman za Evropsko prvenstvo, ali strahuje što se završnica igra u Istanbulu.

Izvor: AK

Autor: AK

Heket strepi od Evrobasketa u Istanbulu
Foto: StarSport

Evrobasket 2017. će se osim u Turskoj igrati još u Finskoj, Rumuniji i Izraelu, a Italija čiji je Heket reprezentativac, će nastupati u grupnoj fazi u Tel Avivu.

Ipak, nokaut faza i borba za medalje će se igrati u Istanbulu, koji je poslednjih meseci često na meti terorističkih napada, čega se posebno plaše državljani SAD.

Heket će propustiti ostatak tekuće sezone, u decembru je operisao zadnju ložu, ali očekuje da bude spreman do leta.

"Nadam se da ću dostići dobru formu do juna. Razgovarao sam sa selektorom Etoreom Mesinom, on želi da igram. Ali zabrinut sam što je domaćin Istanbul. Nedavno sam se čuo sa Ostinom Dejom koji je trebalo da igre u grad za Novu godinu. Mnogo igrača priča o tome. Mislim da igrači imaju pravo da obaveste FIBA šta misle o tome", rekao je Heket.

Evrobasket 2017. na programu je od 31. avgusta do 17. septembra, a Italija će u Tel Avivu osim sa domaćinom Izraelom igrati još u grupi sa Ukrajinom, Litvanijom, Gruzijom i Nemačkom.

Najbolja četiri tima će se plasirati na završnicu u Istanbul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu