Vesti

0

Vučić: Iduće sedmice u Davosu s predsednikom Kine i o RTB Bor

Autor:

Izvor: Beta/RTS

Vučić: Iduće sedmice u Davosu s predsednikom Kine i o RTB Bor

Izvor: Foto: Beta/Vlada Srbije

On je za Radio-televiziju Srbije rekao i da će kineskom predsedniku zahvaliti na pomoći koju Kina pruža Srbiji u raznim oblastima, uključujući i smederevsku Železaru, koju je preuzele kineska kompanija.

Vučić je podsetio da je to biti prvi boravak kineskog predsednika u Davosu, da će kratko trajati, ali da će on imati prilike da razgovara sa Si Đinpingom. "Dobili smo odobrenje za sastanak s kineskim predsednikom i to je za Srbiju i njene građane velika čast", rekao je Vučić.

Srpski premijer, koji boravi u Indiji, istakao je i da susreti s najvišim zvaničnicima te države takođe predstavljaju veliku čast za Srbiju i njene građane. On je rekao i da da očekuje da će indijski premijer Narendra Modi do kraja ove ili početkom naredne godine posetiti Srbiju.

Vučić je izrazio očekivanje i da će biti unapređena saradnja srpskih i indijskih kompaniju u raznim oblastima , dodavši da će u nastavku posete, predstavnicima indijske automobilske industrije ponuditi najbolje moguće uslove za dolazak u Srbiju.

Srpski premijer je prethodno danas u Mumbaju s predstavnicima kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju, razgovarao o mogućnostima za saradnju, saopštila je ranije danas Vlada Srbije.

Direktor "Pinnacle industries" Sudir Mehta je rekao da su indijski investitori zainteresovani za jačanje saradnje u oblasti infrastrukture, obnovljive energije, informacione tehnologije, poljoprivrede, bankarstva i turizma, naučno-tehničke saradnje i tekstilne industrije.

Tokom posete, koja je počela pre dva dana , Vučić je u Gandinagaru razgovorao s premijerom Modijem o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje u oblasti prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, vojne industrije, turizma i informacionih tehnologija.

Srpski premijer je učestovao i na Globalnom samitu "Vibrant Gudžarat", jednom od najznačajnijih godišnjih političko-ekonomskih skupova u Indiji, koji okuplja šefove država i vlada, privrednike, naučnike i druge stručnjake, a posetu Indiji završava sutra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR