Kruševac: Autobus prinudno sleteo sa puta

S. BABOVIĆ

10. 01. 2017. u 14:12

Pokušavajući da izbegne šleper iz suprotnog pravca, vozač autobusa na putu Kruševac - Trstenik skrenuo je vozilo u kanal pun snega pored puta

Крушевац: Аутобус принудно слетео са пута

Foto S. Babović

KRUŠEVAC – Putnički autobus na starom putu Kruševac-Trstenik „sleteo” je u kanal pun snega pokušavajući najverovatnije da izbegne šleper koji se kretao iz suprotnog pravca. Prava tragedija je mogla da se dogodi na sedmom kilometru od Kruševca, a kako su za “Novosti” ispričali putnici autobusa čije je zadnje odredište bilo mesto Ljubava, vozač je uspeo da izvede manevar skrećući ka udubljenju pored puta.

- Ko zna šta bi bilo da smo imali “kontakt” sa šleperom koji je imao dovoljno mesta da se skloni, ali ipak nije, kao što se nije zaustavio kada smo mi delimično završili u kanalu – pričaju putnici za “Novosti”. - Najvažnije da niko nije povređen, a i autobusu izgleda ništa ne fali.

Neki od putnika su u pomoć pozvali prijatelje i rođake da dođu po njih, misleći da će duže čekati “rezervni” prevoz. Oko 11,30, nekih 15 minuta nakon “parkiranja”, pristigao je drugi autobus i pokupio dvadesetak preostalih putnika. Kanali na starom putu Kruševac-Trstenik inače su prekriveni snegom i jedva su vidljivi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

vladaks

10.01.2017. 21:47

Taj deo puta je proteklih godina delimicno rekonstruisan ali nije prosirivan tako da je ostao uzak iz vremena 70ih godina kada nije bilo ovakvog sobracaja i sada je mimoilazenje dva veca vozila prakticno nemoguce.A sto se tice slepera ni to nista nije novo na tom putu posto su to vozaci uglavnom sa strane koji ne poznaju karakteristike i nedostatke te deonice i onda se desi da seku krivine ostavljajuci polovinu vozila u suprotnoj traci.

Nebojsa007

11.01.2017. 06:21

Kada vozaci voze autobuse kao da je krompir a ne ljudi u njima. Samo jure

dejan

11.01.2017. 14:07

@Nebojsa007 - Treba da se zna da prevoznik, u konkretnom slucaju, preduzece Krusevac prevoz odn. Jugoprevoz Krusevac, od svoga osnivanja nije imalo saobracajnih nezgoda. Pomenuto preduzece brine kako o svojim kadrovskim resursima tako i o redovniom obnavljanju voznog parka nabavkom novih autobusa. Takodje treba da se zna je ova firma uspesno privatizovana od strane konzorcijuma zaposlenih kao i da uspesno posluje i redovno isplacuje dividende svim akcionarima. Pozdrav za sve zaposlene.