≫ 

Najveći Đokovićev sponzor u jednom danu ostao bez 2 milijarde evra!

Teši dani za veliki brend koji oblači Novaka Đokovića

  • 5

Tadaši Janai, najbogadiji čovek u Japanu i osnivač kompanije Uniklo, pretrpeo je velike gubitke i u jednom danu ostao bez čak dve milijarde evra.

To se dogodilo u petak kada je kompanija Fast Retailing, koja poseduje Uniklo, doživela veliki pad akcija za 6,7 odsto. Posebno je zanimljivo da je Uniklo za sve optužio neočekivano toplo vreme, koje je uticalo na pad prodaje zimske kolekcije za oko pet odsto.

>>>Pre godinu dana su se u Dohi izblamirali zbog Đokovića, a sada su naučili lekciju i uradili fenomenalnu stvar! (VIDEO)

>>>Pogledajte presladak razgovor Novaka sa sinom kog uči da kuva! (VIDEO)

>>>Bajern poklonio dres Novaku sa pravim brojem - Đoković se uljudno zahvalio (FOTO)

Janai je na listi najbogatijih ljudi sveta pao za čak šest pozicija i sad je 44. Inače, 67-godišnji Janai je prvu Uniklo prodavnicu otvorio u Hirošimi 1984. godine i ima plan da prevaziđe do 2020. H&M i Inditeks koji poseduje Zaru, kao najveće distrubutere odeće na svetu.

Ovo je još jedan udarac za Japan posle odluke Donalda Trampa da uvede kaznene takse za uvoz Tojote iz Meksika, što je izazvalo pad prodaje ovih automobila za tri odsto.

Što se Unikla tiče, Novak Đoković je najpoznatije zaštitno lice firme, a od japanskih sportista, Kei Nišikori nosi ovu marku. Đoković je pred promenom brenda bio još pred kraj 2016, jer mu ugovor sa Japancima ističe u julu 2017 - u trku za njegov potpis uključio se veliki broj brendova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    10. januar 2017 | 10:58

    Pa dajte neki ziro racun ili broj za SMS da se pomogne dedi!

  • Vule

    10. januar 2017 | 11:14

    Izgubio ono što nije imao, da je izgubio živu lovu ja mislim da bi ga infrakt rokno

  • Putin R.S

    10. januar 2017 | 10:50

    Bilo koji brend koji hoce da sponzorise Noleta morace da odvoji pozamasne sume novca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA