Vesti

0

EPS: Spremno dočekan ledeni talas

Autor: VV

Izvor: Beta

EPS: Spremno dočekan ledeni talas

Kako je navedeno, bez električne energije jutros je bilo oko 1.800 korisnika, a tokom najjačih udara ledenog talasa manje od 0,16 odsto korisnika.

Tokom božićnih praznika EPS je isporučivao oko 120 miliona kilovat-sati dnevno, a danas se očekuje rast potrošnje električne energije na oko 130 miliona kilovat-sati.

Potrošnja raste jer se, kako je istaknuto, električna energija koristi za grejanje, ali je manja nego tokom zime 2012. godine kada je premašivala i 140 miliona kilovat-sati dnevno.

"Preduzete su sve neophodne mere i ne očekuju se problemi u snabdevanju. Sistem EPS-a je stabilan i zaposleni su spremni da odgovore na sve izazove koje u iskopavanju i dopremi uglja, proizvodnji energije, distribuciji i snabdevanju donosi ekstremno hladno vreme. Rudari, energetičari i monteri vredno rade i bore se protiv hladnoće, snega, vetra i leda da svim građanima i privredi Srbije obezbede dovoljne količine električne energije", naveo je EPS.

Ugalj se iskopava na kopovima "Kolubare" i "Kostolca" u uslovima kada temperatura pada ispod minus 20 stepeni Celzijusa, a pojačana su dežurstva u termoelektranama i hidroelektranama da bi se osigurala nesmetana proizvodnja električne energije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR