Ex -Yu

Vučić: Ministri će sami odlučiti da li će ići na proslavu Dana RS

Vučić: Ministri će sami odlučiti da li će ići na proslavu Dana RS
Vučić: Ministri će sami odlučiti da li će ići na proslavu Dana RS

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u interesu Srbije samo mir i stabilnost u regionu i da će učiniti sve da se oni sačuvaju.

Vučić je rekao da Srbija mora da brine o očuvanju Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine.

Srbija treba, kako navodi, da se bavi budućnošću i poslom, a ne prošlošću.

"Tek kada budemo to uradili možemo da nešto kažemo drugima u regionu koji nisu ništa bolji, finiji i pažljiviji. Udarce sa njihove strane uvek možemo da istrpimo, ali ono što ne treba sebi da dozvolimo jeste da učestvujemo u igrama koje će narušiti stabilnost“, naveo je srpski premijer.

On ističe da neće ići u Banjaluku na Dan RS jer će u januaru biti u posjeti Indiji, gdje će razgovarati s premijerom Modijem, da će imati razgovore sa ruskim potpredsjednikom Rogozinom sa kojim će ići na večeru, kao i da će imati „ogromnu čast da otvori bombajsku berzu“.

Kako kaže, siguran je da će u Banjaluku ići dosta ministara iz vlade, a na pitanje ko tačno, rekao je da će to oni sami odlučiti.

"Oni koji žele da idu neka idu, to je slobodan izbor članova Vlade", kazao je Vučić i dodao:

„Srbija mora da čuva integritet BiH, jednako koliko voli i čuva integritet Republike Srpske. Znam da se ovo jednom delu Srba ne dopada, ali ovo je u interesu Srba, naravno i svih ostalih. Od ključnog značaja su mir i stabilnost. Želim Srpskoj dobru ekonomiju i da Banjaluka i Sarajevo imaju bolje odnose, da naš narod u RS uvek bude dovoljno snažan da očuva ono što je sam izgradio i za šta se sam izborio. Imaće podršku Srbije, ali sem toga i našeg odnosa prema Dejtonskom sporazumu, imamo obaveze za očuvanje Bosne i Hercegovine u celini“, naveo je on.

Na pitanje kako komentariše zapaljive izjave političara iz regiona Vučić je odgovorio da oni sami donose odluke i da nikada nikoga nije pozivao ni na šta, kao i da nije vidio nijednu lošu izjavu predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića.

„Što se tiče drugih – postoje neke stvari za koje znate da ste u pravu, vidite da ste u pravu, ali je pitanje da li je momenat da to izgovorite. Kada vidite Vučića na ulici nije pristojno da kažete ’ej, debeli, baš si ružan’, iako u tome ima dosta istine“, kaže Vučić.

Kako navodi, politika je takva da morate da mislite o emocijama drugih.

„Uvek je dobro da brinemo kako da štitimo svoje interese, ali treba i misliti kako da ne povredimo drugoga. Čojstvo je, osim junaštva, nešto što se u Srbiji najviše poštovalo“, ističe srpski premijer.

Na pitanje da li ima nešto da poruči predsjedniku Nikoliću povodom njegovog puta u Banjaluku na Dan RS Vučić je odgovorio da nema šta jer se predsjednik „uvijek ponašao odgovorno i ozbiljno“.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije