Capital.ba

Dug države visokogradnji premašio 100 miliona evra

03.03.2010. / 7:20

BEOGRAD, Dug javnog sektora građevinskim preduzećima koja se bave visokogradnjom je veći od 100 miliona evra, izjavio je juče generalni direktor preduzeća Montera Dragan Kopčalić.
Na sjednici Odbora Privredne komore Srbije za visokogradnju, Kopčalić je kazao da građevinska industrija smatra da taj dug može odmah da se prebije s dospjelim porezima i obavezama koje građevinari imaju prema državi.

Predstavnici građevinske industrije će nadležnima predložiti i da se razmotri učešće lokalne poreske uprave u procesu konverzije zemljišta, kako bi se spriječila pojava korupcije, rekao je Kopčalić.

Direktor preduzeća Napred Dobrosav Bojović kazao je da najavljena gradnja neprofitnih stanova, u čemu učestvuje država, koja je odredila i njihovu maksimalnu cijenu, može biti samo jednokratna mjera u vanrednim okolnostima ekonomske krize.

Prema njegovim riječima, država bi trebalo da prestane s tržišnim učešćem u gradnji stanova jer je ona regulatorni faktor, koji bi svima trebalo da omogući jednake uslove za poslovanje.  Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!