Radonjić: Spektakl za kraj ponosne 2016. godine

V. P.

28. 12. 2016. u 14:10

Nije teško analizirati CSKA, prvaka Evrope. To je ekipa koja je pretpela minimalne promene u odnosu na tim koji je osvojio titulu Evrolige. Otišao je jedan i došla su dva igrača..., kaže Dejan Radonjić

Радоњић: Спектакл за крај поносне 2016. године

Dejan Radonjić

UBICA divova dočekuje još jednog moćnog protivnika. Ovim rečima Evroliga najavljuje sutrašnji prednovogodišnji spektakl u "Kombank areni" (19.00), u kojem košarkaši Crvene zvezde sanjaju prvu pobedu u klupskoj istoriji nad moskovskim CSKA, aktuelnim šampionom i timom s najboljim skorom u reformisanom formatu elitnog takmičenja (12-2).

Čudesni decembar već je doneo crveno-belima trijumfe nad Makabijem i Real Madridom, ali se nijedan ne bi mogao uporediti sa slavljem u bici sa moćnom armijom trenera Dimitrisa Itudisa, koju predvode "generali" Miloš Teodosić i Nando de Kolo.

- Sada je potpuno drugačija situacija od one u plej-ofu prošle sezone - odgovara trener Dejan Radonjić na pitanje o poređenju sa tri četvrtfinalna duela sa CSKA, u kojima je Zvezda dva puta imala šansu da iznenadi moskovskog diva. - Svima je jasno koliki je CSKA favorit u ovoj utakmici, a ako nekome nije, ja ne mogu da mu objasnim. Ipak, ne znači da ne verujemo u trijumf, uvek imamo isti cilj. Nekad je realan, nekad je čudo, nekad senzacija.

Reč "čudo" najpribližnije bi opisala eventualnu pobedu srpskog šampiona, koji ima skor 0-9 u susretima sa sedmostrukim evropskim prvakom.

- Ova utakmica je šlag na torti, godinu ponosa i dike završavamo duelom sa najboljim timom u Evropi. Još jedno veliko košarkaško veče u Beogradu. Pričati o CSKA je lako, predvode ga Teodosić i De Kolo, ali i ostali igrači su kvalitetni, što su i pokazali u njihovom odsustvu. CSKA je i ove godine glavni kandidat za osvajanje trofeja Evrolige. Ipak, daćemo sve od sebe da dobrom igrom priredimo ogromno zadovoljstvo našim navijačima - želi Radonjić da ugradi još jedno veliko ime u reputaciju "ubice" slavnih.

Na parketu "Arene" odigraće se dvoboj najbolje odbrane i najboljeg napada u Evroligi.

- Svesni smo velikog napadačkog kvaliteta CSKA, koji u proseku postiže 90 poena po meču. Poređenja radi, nama su letos otišla šestorica igrača, a njima samo jedan. To je važan podatak kada pričamo o kontinuitetu. Za nas nije dobar momenat ni to što su izgubili u prošlom kolu od Fenerbahčea na svom terenu - jasno je Radonjiću da će "armejci" mobilisati sve snage da izbegnu drugi uzastopni poraz u Evroligi.

Navijačka mobilizacija Crvene zvezde u potpunosti je uspela, tako da će tribine "Arene" biti popunjene do poslednjeg mesta, možda i malo preko toga...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Миодраг

28.12.2016. 15:22

Са срећом,биће јако тешко ,ем су европски прваци ем су сјана екипа и још је притом Тео у сјајној форми!!!

daki

28.12.2016. 18:21

@Професор 0.6 - mi smo oducili vas, to nam je dovoljno, a u godinama koje slede mozemo da uzivamo igrajuci sa evropskim velikanima dok se vi budete 'tukli' sa nekim 'gigantima' Fibe...aufiderzen!!! pozdrav za one u egzilu!

KK Igokea Zepter ICN Pivara MB Mobtel MTS NIS

28.12.2016. 21:06

@Професор 0.6 - Па све и да нас одуче, то је најбољи тим Европе, од њих није срамота изгубити. Запитај се ти боље како победити Красни октобар, Зелену гору, Сасари, Шарлроа и остале гиганте кикирики купа :*

КИР СРБИН

29.12.2016. 20:49

@Професор 0.6 - Професоре ??? Гледај закуцавања и уживај.

ma da

28.12.2016. 19:36

Jadni mutavci su došli do stadijuma da Zvezdi prete najboljim evropskim timom!!!!! Real,Barsa,Makabi....više nisu dovoljni!!!Neprocenjivo!!!!

Jedna zvezdasica

29.12.2016. 17:08

Čitam komentare i naravno ko bi drugi nego vi grobari: mi smo vama rak rana, mi smo vama san nedosanjani i za to ne postoji lek, samo mozete da prošetate večeras do Arene da gledate spektakl pa kako god da se završi.