Odloženo suđenje Artemiju

J. D. Lj.

26. 12. 2016. u 21:22

U Višem sudu u ponedeljak je, zbog izostanka jednog od branilaca, za 8. i 10. mart odložen početak suđenja nekadašnjem episkopu Eparhije raško-prizrenske Artemiju i njegovim saradnicima

Одложено суђење Артемију

U VIŠEM sudu u Beogradu u ponedeljak je, zbog izostanka jednog od branilaca, za 8. i 10. mart odložen početak suđenja nekadašnjem episkopu Eparhije raško-prizrenske Artemiju i njegovim saradnicima. Artemije, kao i drugo dvoje optuženih, na pripremnom ročištu u kratkom izjašnjenju o krivici negirali su optužbe tužilaštva da su oštetili fond te eparhije prilikom obnove manastira na Kosovu i Metohiji od 2004. do 2009. godine. Pored bivšeg episkopa optužen je Simeon Vilovski, njegov nekadašnji lični sekretar, kome se sudi u odsustvu, kao i Dejan Subotički, vlasnik i direktor Privrednog društva "Eparhijski centar Rade Neimar", i Jelena Šubarević.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mladen

26.12.2016. 23:28

Jedan, ako ne i jedini cestiti episkop SPC, borac za cistotu vere pravoslavne, antiekumenista i antipapista, na mnogaja ljeta vladiko preosveceni!

Sneki

28.12.2016. 16:57

Sedam godina montiranog procesa i kada je Suboticki pored svih ludackih uticaja SPCa na sudije ipak dosao do oslobadjajuce presude, sve je krenulo ispocetka...ovakvo pozoriste sakriva bljuvotine sinoda i SPCa o nelegalnoj i neopravdanoj smeni jedinog cestitog vladike....svakom coveku koji ima mozga to je jasno...lopovi su na drugoj strani kao u prici "drž"te lopova!