Ponedeljak, 26.12.2016.

18:23

Patrijarh Irinej služio parastos poginulma u ruskom avionu

Patrijarh Irinej služio je u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu parastos nastradalima u avionskoj nesreći nad Crnim morem u kojoj je poginulo 92 ljudi.

Izvor: Tanjug

Patrijarh Irinej služio parastos poginulma u ruskom avionu
Foto: Tanjug

Među poginulima je i 65 članova Ansambla Aleksandrov.

Tužnom molitvnom činu prisustvovali su ruski ambasador Aleksandar Čepurin sa diplomatskim osobljem, ambasador Belorusije Vladimir Čušev, direktorka Ruskog kulturnog centra u Beogradu Nadežda Kušćenkova, predstavnici Vojske Srbije i Vojske Ruske Federacije i drugi.

Patrijarhu srpskom su sasluživali protojerej Vitalije Tarasjev, starešina Podvorja Moskovske Patrijaršije, i sveštenstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, saopštila je SPC.

Za pokoj duša postradalih molio se Preosvećeni Episkop kronštatski g. Nazarije, vikarni episkop Eparhije petrogradske i nastojatelj lavre Svetog Aleksandra Nevskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: