Košarka

Oklahoma lako do pobjede protiv Minesote, Lejkersi okončali seriju poraza

Oklahoma lako do pobjede protiv Minesote, Lejkersi okončali seriju poraza
Oklahoma lako do pobjede protiv Minesote, Lejkersi okončali seriju poraza

Košarkaši Oklahome pobijedili su u noći između nedjelje i ponedeljka na svom parketu Minesotu sa 112:100, dok su Los Anđeles Lejkersi sa 111:102 pobijedili Los Anđeles Klipers i tako okončali seriju od 11 uzastopnih poraza u NBA ligi.

Oklahoma je kod kuće nadigrala Minesotu i ostvarila 18. pobjedu u sezoni, a još jednu sjajnu partiju pružio je Rasel Vestbruk koji je postigao 31 poen, uz 15 asistencija i sedam skokova, dok je Stiven Adamas postigao 22, a Enes Kanter dodao je 20.

Minesotu je s druge strane predvodio Karl Entoni-Tauns sa 26 poena i osam skokova, a Endrju Vigins postigao je 23. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je 11 minuta za Minesotu i za to vrijeme postigao je dva poena i ostvario jedan skok.

Oklahoma sada ima 18 pobjeda i 12 poraza, dok Minesota s druge strane ima devet trijumfa i 20 poraza.

Los Anđeles Lejkersi su protiv gradskog rivala prekinuli seriju od 11 uzastopnih poraza i tako ostvarili veoma bitnu pobjedu u borbi za plej-of. Do 11. pobjede u sezoni predvodio ih je Timofej Mozgov sa 19 poena i tri skoka, a Nik Jang je takođe postigao 19, ali je imao skok manje.

U ekipi LA Klipersa istakli su Džej Džej Redik i Džamal Kroford sa po 22 poena, dok je Maris Spejts jedini još imao dvocifren učinak od 15 poena.

Lejkersi sada imaju 11 pobeda i 22 poraza, dok Klipersi s druge strane imaju 22 trijumfa iz 31 utakmice.

Ranije sinoć San Antonio je 119:100 pobijedio Čikago, dok je u derbiju večeri Klivlend sa 109:108 savladao Golden Stejt, a Boston je sa 119:114 bio bolji od Njujorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije