Recept

Punjeni kroketi od krompira

Punjeni kroketi od krompira
Punjeni kroketi od krompira

Za današnji ručak predlažemo vam da pripremite punjene krokete od krompira.

    Priprema mase za krokete:

  •     400 gr krompira
  •     1 dl mleka
  •     2 kašike svinjske masti
  •     1 kašičica soli
  •     1 kašičica Vegete Natur
  •     1 kom jaja

    Punjenje kroketa:

  •     150 gr feta sira
  •     150 gr barenog svinjskog vrata

    Pohovanje kroketa:

  •     100 gr brašna
  •     1 kom jaja
  •     5 kašika prezli
  •     1,5 – 2 dl ulja za pohovanje

Priprema

  1. Feta sir i svinjski vrat isjeći na štapiće.
  2. Krompir očistiti, oprati i staviti da se skuva. Kada je kuvan, ocjediti vodu i ispasirati pasirkom za krompir.
  3.  U pasiran krompir dodati mast, so, biber i vegetu, pa kratko umutiti mikserom. Sipati mleko postepeno i umutiti da masa ne bude mnogo rijetka. Dodati jaje i sve izmutiti.
  4. Zahvatiti oko 2-3 kašike mase i rastanjiti na dlanu u pljeskavicu. U sredinu staviti po štaić-dva feta sira i vrata i rukama oblikovati kroket.
  5.  Krokete odmah uvaljati u brašno.
  6. Zatim ih uvaljati u umućeno jaje.
  7. Pažljivo ih preneti u činiju sa prezlama i obilno uvaljati sa svih strana.
  8. Zagrejati  ulje na srednju  temperaturu i  tako pripremljene krokete prziti  prvo sa jedne strane, dok ne porumene, a zatim i sa druge strane.
  9. Vaditi ih na papirni ubrus, da se ocijedi  višak masnoće. Servirati toplo kao prilog uz meso ili ribu i salatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije