Najnoviji Owerwatch Strip je zabranjen u Rusiji

Zimski praznici su stigli u Overwatch a šarenolika ekipa ih uveliko slavi i u igri, ali i najnovijem stripu Reflections.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 22.12.2016.

16:24

Najnoviji Owerwatch Strip je zabranjen u Rusiji
Foto: Screenshot

Međutim, Overwatch igrače u Rusiji je jutros dočekala poruka sa slike i bilo im je onemogućeno da čitaju ovaj strip. Prevod ove poruke glasi:

”Po ruskom zakonu, ne možemo da podelimo ovaj strip sa našim igračima na teritoriji Ruske Federacije.”

Naime, u stripu u kome glavnu ulogu ima Tracer, otkriveno je da je dotična gay i da ima devojku po imenu Emili. S obzirom da je prikazivanje istopolnih odnosa zabranjeno u Rusiji, strip je morao da bude blokiran u toj državi inače bi Blizzard imao ozbiljnih pravnih problema.

Ovo nije prvi put da se u Rusiji brani igra ili deo nje. Nedavno, ubacivanje dresa duginih boja u FIFA 17 Ultimate Team je napravilo burnu reakciju ruske javnosti i poziv da se igra zabrani, rebrendira ili posebno izmeni za ovo tržište. Za razliku od te situacije, Overwatchu ne prete slični problemi, ali je ipak ovo neka vrsta cenzure.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: