Ugljanin za B92 – Koalicija SDP-SDA će trajati do Kijametskog dana (Video

45
37

(youtube.com)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

45 KOMENTARI

  1. Vala braco zivi Bili pa videli mrsnuce GA rasim cim mu nebude trebo. Ko sto je dosad radio. Ovo nije prvo pomirenje. A Muftiji Svaka cast kad uspe da ih bar formalino pimiri. Na sledece izbore Muftija Sam 80% glasackog tijela a ovi ujedinjeni 20%. To srbi sto glasaju Rasima. Ali vise ni srbi GA nece glasat jer ce SAd Vucic da GA najuri iz vlade.

  2. Sandzaku nema prosperiteta bez autonomije,a Rasim mu je potpuno pogresan partner,jer on istu ne zagovara.Sulja treba smijeniti i postaviti nekoga ko je spreman da se bori za nase krajnje ciljeve.SDA je jedina prava bosnjacka partija,ali sa pogresnim liderom.

  3. IBLISOVI hoce MANDAT.. do kijameta

    ali vjernici ne trebaju da im sluze njima
    nego da budu protiv njih
    sem ako se pokaju i povrate razumu i priznaju grehe svoje i prihvate islam onakav kakav je a ne kako oni zele

    • a iblis koji hoce sa svima da bude ravno

      on je proklet i njemu je zapecacena sudbina
      on samo do kijameta ima vrijeme koga moze da pravri vuzme ga sa sobom u dzehenem

      a vi nemojte slusati jer on je neprijatelj muslimana

      • ja sam samo Allahov rob
        Allahova kreatura
        njemu zelim da sluzim
        i od mene nikada necete pri mom zivotu cuti ili videti da govorim da se neka crkva ili djamija srusi, a kamoli da govorim protiv muftije koji hrani Boizjom voljom i skoluje i srpsku i bosnjacku omladinu da on time nesto krsi ako je eto i zas pomirenje, koji je eto nadogradio prostor nad objektom koji ljude uci dobrome
        a ne da uce kako se lagati smije da bi se dobili neki glasovi a zatim delili traktori onima koji su u uzem okruzenju njegovom
        a narod zivi u bijedi bez posla itd..

  4. Ne hajem da te gljedam a kamoli da te slusam bednice jedan! Ti nemos muftiji ni casu vode da daš, djeti prodje 26 god politickog angazovanja kad neumijes 2 rijeci da sastavis bedniče, uci sad po stare dane od Zukorlica kako se to radi !,učini Suljo narodu uslugu i makse da te vise ne gljedamo ogadio si nam se!

  5. E bogomi ja nama kijametski dan bio prije 25 godina kad vas prvi put glasasmo i jos nam traje to je najduzi kijametski dan u historiji ljudskog roda!!!!No hvala dragom ALLAHU te nam oci otvori te dodje MUFTIJA ovaj narod da spasi i povede na hajirli put !!E ovako bi to rekli nasi stari a oni pametni bijahu jer imadijahu zivotno iskustvo,donekle ga i mi sada posle25 godina imamo slusajuci ova dva lazova.Zato draga braco i sestre ne zarad nas vec zarad nase dijece poslusajmo nase stare jer doista oni su pametni !!!!! M U F T I J A ! ! ! ! !

  6. Aprilski predsjednički i parlamentarni izbori će mnogo jasnije pokazati kuda sve ovo vodi. Ja nikoga ne potcenjujem niti precenjujem, ovo je potpuno novi momenat i izazov i za stranke i za biračko tijelo. Sada će biti na djelu argumenti i kontraargumenti i njihov uticaj na biračko tijelo do aprila. Ova koalicija je zaista ojačala političke protivnike Zukorlića, ali je ujedno i zbunila i dovela u dilemu jedan dio i njihovog glasačkog tijela koji oni moraju prije izbora ubijediti da je ovo bio ispravan i dobar potez. Ko bude mudriji i racionalniji iz ove situacije će izvući veću korist. Htjeli mi da priznamo ili ne, favorit je ova koalicija na narednim izborima, ali i Zukorlić ako bude pametan i ako ga u povlačenju narednih poteza ne budu vodile emocije vać pamet, može u izvjesnoj mjeri da politički profitira. Poslije ovoga, čak i Vučuć će imati dilemu za koga da se veže u Sandžaku. Sada će odlučiti ko je pametniji u sferi politike, a ne ko je veći svađalica i agresivniji,

  7. E moji musafiri, svi vi koji blatite Sulejmana, jednoga dana kada u Sandžaku potekne med i mleko, grdno ćete se kajati zbog svake napisane reči ovde.

  8. Ovaj (ne)covjek bruka svoje glasace! Zao mi je naivnog naroda koji (vec u trecoj deceniji) strada zbog ovog ugorelog bezobraznika, bezobraznog.

  9. Sastale se “polu-lijeva ruka i desno-srednja noga” !. Kreator dogadjaja vijeka, Muftija Sandzacki, apsolutno moze konkurisati za Nobelovu Nagradu za zivotno djelo i to trajnu sve do “Kijametskog Dana”.

  10. Svaka izgovorena rijec ovog debila je notorna laz.Kada bi mu se ponudila bilo kakva fotelja u BG prodao bi Sandzak.Punih trideset godina ga unistava . Muftija ga je izbacio na smetliste pa pokusava da se preko Rasima izvuce sto mu nece uspjeti jer je i Rasimu istekao rok trajanja.

  11. Za Askaliju iz Kosovske mitrovice , kijametski dan je onaj dan kad izgubi ministarsku foteljelju bez potrfelja !
    Stari UDBAS i MATERIJALISTA bi da vlada dozivotno, E neceda moze !

  12. Koalicija ima potencijal da traje do kijametskog dana, jer je sklopljena na osnovu najuzvišenijih ciljeva – stabilnosti, prosperiteta i boljeg života Sandžaklija. Muamer je, hteo ne hteo, svakako kumovao ovoj koaliciji i Sandžaklije će mu zbog toga uvek biti zahvalne.

  13. PO ISKUSTVU OD PROSLOSTI SVAKI PUT KADA JE BILA KOALICIJA SDA-SDP UVIJEK JE UDARA PO BOSNJAKE I SANDZAK…

    OVO JE SAMO JOS NEKA MUCKA OD STRANE BEOGRADA NISTA DRUGO JER OD SULJKA I RASIMA, PRVO NEMA COVEKA KOJI IMAJU JEDNU SVOJU RIJEC, POLITIKU I JEDAN PRAVAC.

  14. Dobro je da si pomenuo “dinamiku”, a u Sandzaku je to neophodno u koliko je sutra kao i u citavom regionu, potrebno je brzo politicko sazrijevanje i prestrojavanje i brze promene unutar partija i u vlasti, ti i Efendija Zukorlic ste na sceni od 90-tih i predstavnici ste nacionalnih partija Bosnjaka tj. vi ste se nametnuli kao vodje i tu ste vec 20-tak godina to je predugo nema tu dinameke i obnavljanja ideja i politike, vi treba da nadjete zajednicki jezik izmedju BDZ i SDA i to sto prije a u suprotnom i za dobrobit Bosnjaka-muslimana treba da odete sa scene vi ste stetni za nas svako na svoj nacin, i da prepustite mesto mladjim ljudima sa drugim impulsom i idejama a u cilju ostvarivanja ideje Sandzaka kao regije, a Rasim i SDP je nesto sasvim drugo to je demek neka deklarisana gradjanska partija i preko te partije se Bosnjaci nikada ne mogu ujediniti, tako da je to ili se ujedinite ili se gubite iz politickog i javnog zivota kao nacionalni predstavnici Bosnjaka na ovim prostorimi vi ste i onako ucijenjeni ili ste na dobrom putu da budete.

  15. Dobro je to Sulejmane da si poceo da se interesujes za nove nacine i ideje o resavanju problema u Sandzaku tj. da pokusavas du budes kreativan ali ovaj papir ti je nepotreban za ovakvu vrstu saradnje kako se to iznosi, to je vise posao za nacionalno vijece a ne za politicka udruzivanje, napretku u Sandzaku nema bez decantralizacije drzave na nivou opstina i uspostavljanju srednjeg nivoa vlasti kako ti to kazes tj. bez adminastrivne i politicko-ekonomske regije Sandzak a Rasim ti bas i nije partner za tako nesto koliko mi se cini, Sandzacki narod nista nece dobiri od drzave Srbije zato sto pare i investicije i njima trebaju a kad je kriza svako se bori za sebe tj. drzave Srbija i CG se bore za Srbe i Crnogorce a Sandzaklije su izbaceni iz igre tj. nemaju pristup fondovima i nemaju vlast.

  16. Dokle ponižavanje Bošnjaka od ovoga što je rušio Islamsku zajednicu,slao žandarmeriju naljetnik jedan. O Savoooo Savanoviću umukni već jednom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.