Stefanović odbio zahtev LSV o vojvođanskoj politici

Ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića je odbacio zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine za formiranje "vojvođanske policije".

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2016.

19:12

Stefanović odbio zahtev LSV o vojvođanskoj politici
Foto: Tanjug

"Brza reakcije pripadnika MUP u Novom Sadu, koji su za svega nekoliko sati razrešili dvostruko ubistvo u tom gradu, najbolji je pokazatelj efikasnosti policije u Vojvodini i neopravdanosti zahteva LSV", naveo je Stefanović.

On je ocenio da je MUP jedinstven na celoj teritoriji Srbije i da policija neće biti "ni šumadijska, ni raška, ni vojvođanska, već će biti srpska, jer pripada svim građanima Srbije", preneo je MUP.

"Što se tiče organizacione strukture, dodavanjem još jednog birokratskog aparata, koji bi samo bio nov u lancu komandovanja između Direkcije policije i policijskih stanica na terenu, ne bi se unapredio rad",rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju.

On je izrazio očekivanje da će policija u narednom periodu, zahvaljujući unapređenju uslova rada i opreme, biti još efikasnija i uspešnija u rasvetljavanju svih krivičnih dela.

Prethodno je potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović ocenio da je ubistvo dva mladića u Novom Sadu još jedan dokaz da Vojvodina treba da ima svoju policijsku upravu, jer bi to povećalo efikasnost rada policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: