Ako vas svrbi koža kad s hladnog uđete u toplo, odmah idite kod lekara. To može biti OVA OZBILJNA BOLEST

- U svakom slučaju osip po teli koji noću svrbi kada se utoplimo treba da bude znak da se javimo lekaru pogotovo ako neko u našem okruženju ima sličnu simptomatologiju - upozorava epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu Ivana Begović-Lazarević

  • 0

Izraziti noćni svrab na koži kad je toplo prvi je znak koji bi trebalo da vam bude alarm da imate šugu, i da treba da se javite lekaru.

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Mislili smo da je ova bolest prošlost, a ona se širi Srbijom

Slađa je dobila čudne tačkice na ruci posle šopinga u Beogradu: Kad je otišla kod doktora, saznala je da je to ŠUGA

Nju godišnje u Srbiji dobije oko 5.000 osoba, samo u Beogradu oko 2.000.

Epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu Ivana Begović-Lazarević objašnjava za Telegraf.rd koji su to najupečatljiviji simptomi ove parazitske bolesti koju prenosi šugarac.

- Najupečatljivi znaci koji treba da nam signaliziraju da je možda šuga u pitanju jeste svrab, i to izraziti tokom noći kao i promene na koži koje svrbe. To su obično promene između prstiju, na srednjoj strani ručnog zgloba, ispod pazušnih jama, na dojkama kod žena a na genitalijama kod muškaraca, na gluteusima, butinama, oko pojasa. Promene su najčešće tu, ali može da bude i nekih izuzetaka - navodi dr Begović-Lazarević i dodaje:

Foto: Wikipedia/Cixi Foto: Wikipedia/Cixi

Od šuge obolelo šest učenika Medicinske škole u Pančevu

- U svakom slučaju osip po teli koji noću svrbi kada se utoplimo treba da bude znak da se javimo lekaru pogotovo ako neko u našem okruženju ima sličnu simptomatologiju.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA