Muftija Dudić na manifestaciji “Selam ya Resulallah” u Sarajevu

1
87

Na manifestaciji “Selam ya Resulallah”, organizovanoj od strane Medžlisa IZ-e Sarajevo, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 19.12.2016. godine, održao je tribinu u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu.

Pred velikim brojem prisutnih, među kojima su bili i dekan Fakulteta islamskih nauka dr. Zuhdija Hasanović, predsjednik Mešihata IZ-e u Sloveniji muftija dr. Nedžad ef. Grabus, glavni imam Medžlisa IZ-e Sarajevo Ferid ef. Dautović, predsjednik Sarajevskog medžlisa Jusuf Zahiragić i drugi, muftija Dudić je u jednosatnom izlaganju govorio o metodama Muhammeda a.s. u misionarstvu te nužnosti usaglašavanja rada i ponašanja sa Sunnetom Resulullaha a.s.

Predsjednik Mešihata je govorio i o neophodnosti izučavanja Siretu-n-nebevije (Poslanikovog životopisa), podsjećajući na događaje iz vremena Muhammeda a.s.

Inače, čitav mjesec rebiu-l-evvel protiče u svjetlu sjećanja na Allahovog Poslanika, tako da su na manifestaciji “Selam ya Resulallah” prethodni predavači bili dr. Mustafa ef. Cerić i dr. Asim Kurjak.
 
Informativna služba Mešihata

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.