"Ubistvo ruskog ambasadora trebalo da se desi ranije"

Svetske vesti - Sreda 21.12.2016 - 13:28

Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova nije bilo teroristički napad, već "odmazda za zločine Vladimira Putina“ u Siriji.

Ubijeni ambasador Andrej Karlov; FOTO: Printscreen Ubijeni ambasador Andrej Karlov; FOTO: Printscreen

To smatra kolumnista lista „Njujork dejli njuz“ Gerš Kuncman.

Autor teksta navodi da ne „lije suze“ za ruskim ambasadorom i iznenađen je što se ubistvo nije desilo pre nekoliko meseci.

Kolumnista smatra da je Karlov bio „otelotvorenje“ politike u okviru koje su „bacane bombe koje su ubijale decu“, „avioni uništavali ceo grad“, a „sirijski ludak“ Bašar el Asad dobijao pomoć u svojoj krvavoj kampanji.

Sada je „pravda zadovoljena“, piše kolumnista.

Novinar upoređuje teroristički napad u Ankari sa ubistvom nemačkog diplomate Ernsta fom Rata u Parizu 1938. godine.

Diplomata kojeg je upucao jevrejski student naravno „nije bio nevina žrtva“. On je u očima mnogih bio oličenje „Hitlerovih zločina, genocida, antisemitizma i agresije koja je natkrivala svet“, nastavlja autor.

Kuncman ističe da Karlov nije bio diplomata u Turskoj, već „vojnik“, i nije bitno gde je ubijen, „na bojnom polju u Alepu ili u galeriji u Ankari“.

“Njegov ubica takođe je bio vojnik — ne terorista, već vojnik. Teroristi ubijaju nevine ljude, gaze kamionom Božićne sajmove ili se u avionima zakucavaju u nebodere. Vojnici ubijaju iste takve vojnike“, piše Kuncman.

Andrej Karlov ubijen je u ponedeljak na otvaranju izložbe u Ankari. Ubica je ispalio nekoliko hitaca u leđa ruskog ambasadora, a rane su bile fatalne.

Napadač je likvidiran u akciji policije. Ministarstva spoljnih poslova mnogih zemalja osudila su ubistvo ambasadora, a rusko Ministarstvo spoljnih poslova kvalifikuje incident kao teroristički napad.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: