Đerlek: Pale su Ljajićeve i Ugljaninove maske

6
174

Portparol Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Edin Đerlek ocijenio je danas da su Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Sandžačka demokratska partija (SDP) potpisivanjem Deklaracije o strateškom partnerstvu pokazale da nemaju ideoloških razlika.

On je radiju Sto plus rekao da su ove dvije partije “ujedinjene u razbijanju Islamske zajednice i pokušaju opstanka na političkoj sceni, nakon što je narodni poslanik Muamer Zukorlić svojim angažmanom ojačao BDZ Sandžaka direktnim ulaskom u političku arenu“.

“Potpisivanjem ovog dokumenta su samo pale maske Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina, koji bi sve uradili, pa čak prešli i preko žrtava sa smrtnim ishodom u prošlosti, da bi kako- tako opstali na vlasti. Njima nije stalo do intreresa gradjana, već do vlastitih položaja i fotelja, a ovaj narod nakon dvije i po decenije vlasti i dalje pokušavaju prevariti da će nešto biti bolje“, rekao je Djerlek.

On je istakao da je udruživanje ove dvije partije već vidjena priča, a da narod nije zaboravio kako je završila njihova koalicija.

“Mi od vladavine ove dvije partije imamo 70 odsto nezaposlenosti, nijednu otvorenu fabriku, nijedanog investitora, nezapamćeno siromaštvo i masovno iseljavanje gradjana Sandžaka, kao i kriminal i korupciju nesagledivih razmjera i zavadjene porodice i komšije“, rekao je Djerlek.

On je dodao da je potpisivanjem ove deklaracije dokazano da u Sandžaku postoje samo dva politička subjekta.

„To su sa jedne strane BDZS, kao autentični predstavnik Bošnjaka, i sa druge strane SDP- SDA, koje godinama varaju ovaj narod i od kojih gradjani Sandžaka nisu vidjeli nikakvo dobro osim opustošenosti i devastiranosti gradova i sela“, rekao je Djerlek.

Predsjednici SDA Sandžaka i SDP Sulejman Ugljanin i Nihad Hasanović potpisali su u utorak Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Izvor: Radiostoplus


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

  1. Edin Djerlek sinonim za elokventnog i inteligentnog mladog coveka ciji vreme tek dolazi. O ovoj dvojici grobara Sandzaka ne treba vise trositi ni rec. Ovaj narod ako je ista naucio u proteklih ne malih 25 godina treba da ih posalje jednom za svagda na smetliste politicke i ljudske istorije. Mada, najpostenije bi bilo i da odleze malo za sva nedela koja su uradili ovom nazalost izamnipulisanom i moram priznati jos uvek neosvescenom narodu. Ako se to ipak ne desi…ljudi setite se one kakav narod takva i vlast…a oni koji to mogu jedino im preostaje da se isele odavde….

  2. “Mi od vladavine ove dvije partije imamo 70 odsto nezaposlenosti, nijednu otvorenu fabriku, nijedanog investitora, nezapamćeno siromaštvo i masovno iseljavanje gradjana Sandžaka, kao i kriminal i korupciju nesagledivih razmjera i zavadjene porodice i komšije“, rekao je Djerlek.

    On je dodao da je potpisivanjem ove deklaracije dokazano da u Sandžaku postoje samo dva politička subjekta.

    „To su sa jedne strane BDZS, kao autentični predstavnik Bošnjaka, i sa druge strane SDP- SDA, koje godinama varaju ovaj narod i od kojih gradjani Sandžaka nisu vidjeli nikakvo dobro osim opustošenosti i devastiranosti gradova i sela“, rekao je Djerlek.

  3. Pored Zukorlica, koji ima stav i retoriku, najvise me se od sandzackih politicara svidjao Imamovic. Markantan, pametan…neko sto je davao znake buduceg pouzdanog politicara na ovim prostorima. Osoba koja je mogla da preuzme SDA i da na adekvatan nacin toj stranci vrati stari sjaj. Medjutim, ovim poslednjim dogadjajima je SVE VIDJENO. Samo je sebe uhvatio u Lazi. I to velike. Steta za njega, jer se vidi da je goli finansijski interes u pitanju.

  4. Molim Redakciju ovog portala da ako je moguce objavu video snimak Hajra Tutica .ko joje imao svoja izlaganja na TV Sandzak 20,12,2016.
    Jer mnogi gradjani neznaju kros kojesu muke prolazili ,dabi Mesihat opstao,za kojeg je govorijo suljo ugljanin da Mesihat vise ne postoji.Evo postoji uz Alahovu pomoc.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.