"Šta je bilo pre rokenrola" 22. decembra u Američkom kutku

Treći serijal predavanja novosadskog novinara Vitomira Simurdića "Šta je bilo pre rokenrola", održaće se u četvrtak 22. decembra u Američkom kutku.
Počinje u u 18 sati.
 
U trećem nastavku priče o nastanku i razvoju američke pop pesme ili Tin Pan Alley-a pojavljuje se radio, čija trenutna popularnost dovodi do zlatnog doba klasične američke pop pesme i njenom prerastanju u standarde, do današnjeg dana obavezujući deo repertoara svih američkih pevača, od Frenka Sinatre do Boba Dilena, od Ele Ficdžerald do Dajane Krol.
 
Na ovom predavanju publika če imati priliku da čuje i o tome: Kako je pokušaj ucene nacionalnih radio giganata ne samo propao već sondirao teren za pojavu rokenrola čiji će uspon značiti i lagani sumrak klasične pop pesme? Kako je tehnički razvoj radija povratno uticao na muziku? Da li je uspon streaminga istovremeno smrt radija? Gde se sakrila klasična američka pop pesma?
 
Prijave su obavezne putem linka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič