Vesti

0

DRI: Novac subotičkim medijima protivzakonito i bez konkursa

Autor: SA

Izvor: Beta

DRI: Novac subotičkim medijima protivzakonito i bez konkursa

Izvor: Foto: freeimages.com

Bez sprovedenog javnog konkursa Skupština grada isplatila je 330.000 dinara po osnovu projekata u oblasti javnog informisanja a Zoološki vrt Palić 264.000 dinara za usluge informisanja javnosti, preneo je portal Magločistač (www.maglocistac.rs).

Navodi se i da je JP Direkcija za izgradnju grada Subotice isplatila 466.000 dinara za usluge javnog informisanja o radu tog javnog preduzeća.

Skupština grada platila je 330.000 dinara za usluge fotografisanja i objavljivanja na sajtu www.subotica.info, a ugovor je zaključen u paušalnom iznosu, bez navođenja broja tekstova i fotografija koje se naručuju i bez pojedinačnih cena, kao i mimo sprovedenog konkursa.

Ista kršenja navedenih zakona zabeležena su i u slučaju gradonačelnika koji je platio 351.000 dinara TV i video produkciji "Dinovizija" za usluge video snimanja i izrade filmskog zapisa o radu lokalne samouprave.

Direkcija za izgradnju grada za javno informisanje o radu tog javnog preduzeća platila je 466.000, a na spisku primalaca su: RTV SU CITY, SUCOM Media, SZR "Dinovizija", Subotičke novine, Fondacija Panonija, SR "Noah Agency", Agencija K23 Subotica.

Ugovori su zaključeni u mesečnom paušalnom iznosu, bez navođenja količina usluga koje se naručuju i bez pojedinačnih cena, što je suprotno Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o budžetskom sistemu.

Plaćanje je izvršeno bez sprovedenog konkursa, što je suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o budžetskom sistemu.

Isti propusti zabeleženi su i u slučaju ZOO vrta Palić, koji je uplatio 264.000 Subotičkim novinama.

Portal "Magločistač" navodi da su Direkcija za izgradnju grada Subotice i Ustanova Zoološki vrt Palić u toku revizije raskinuli ove ugovore za medijske usluge.

DRI nije pronašao nepravilnosti u okviru redovnog konkursa za sufinansiranje medijskih projekata na teritoriji grada, kojim je ukupno raspodeljeno oko 26 miliona dinara za 20 odobrenih projekata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR