Region

Ponedeljak, 01.03.2010.

08:13

Inteza dobila kreditnu liniju EBRD

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je Inteza Sanpaolo grupi kreditnu liniju od 100 miliona evra za banke u Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi na sajtu kreditora kreditna linija namenjena je finansiranju malih i srednjih preduzeća. Banka Inteza u Srbiji dobiće 30 miliona evra, Inteza Sanpaolo u BiH 20 miliona evra, a 50 milona evra namenjeno je CIB banci u Mađarskoj, navodi se u saopštenju na sajtu.

Taj projekat, za čiju je realizaciju preostalo da se završi pravna dokumantacija, istakli su u EBRD, pomoći će da se obezbedi stalni priliv sredstava malim i srednjim preduzećima u vreme kada je teško doći do novca za finansiranje razvoja firmi.

"EBRD kroz taj projekat potvrđuje posvećenost pomoći ekonomijama u regionu da se izbore sa uticajem finansijske krize", rekao je direktor EBRD za finansijske institucije Nik Tesejman (Nick Tešeyman).

Novac obezbeđen za tri ćerke-banke Inteza Sanpaolo grupe, istakao je, olakšaće malim i srednjim preduzećima u Srbiji, Mađarskoj i BiH, pristup finansijskim sredstvima.

Kreditna linija za Inteza Sanpaolo grupu je deo zajedničke inicijative EBRD, Svetske banke i Evropske investicione banke da se obezbedi 24,5 milijarde evra za podršku bankama u kreditiranju privrede u centralnoj i istočnoj Evropi.

Od pokretanja inicijative, pre godinu dana, EBRD je banke podržala sa više od 3,8 milijardi evra, navodi se u saopštenju te banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

16 h

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Podeli: