Svet

Sreda, 14.12.2016.

18:40

Gradonačelnik Londona prodaje vodene topove

Gradonačelnik Londona Sadik Kan prodaje tri korišćena vodena topa, koja je kupio njegov prethodnik posle nereda u britansko prestonici 2011. godine.

Izvor: Beta

Gradonačelnik Londona prodaje vodene topove
(Foto: Thinkstock.com)

Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson kupio je 2014. godine vodene topove stare 25 godina od nemačke policije, ali je tada bivša ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej zabranila njihovu upotrebu, jer je utvrđeno da mogu izazvati potres mozga i frakturu kičme.

Kan je rekao da je održavanje vodenih topova, kupljenih za 108.000 dolara, već koštali stanovnike Londona 410.000 dolara.

Gradonačelnik je naveo da će britansko Ministarstvo odbrane prodati vozila, po najvišoj ceni, ponudjaču iz policije ili organizacijama za zaštitu civilnog stanovništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: