Sreda, 14.12.2016.

13:02

Lavrov "digao ruke" od SAD – Erdogan je partner za Siriju?

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je u Moskvi da poslednji razgovori sa SAD oko situacije u Siriji nisu urodili plodom.

Izvor: Beta

Lavrov
Tanjug

Lavrov je rekao za rusku agenciju Tass da polaže velike nade u pregovore s Turskom, navodeći da misli da oni mogu biti mnogo efektniji od višemesečnih besmislenih pregovora sa SAD.

Kako je naveo šef ruske diplomatije, SAD su se povlačile svaki put kada bi se postigao sporazum o Siriji, kao što je bio slučaj u septembru i početkom decembra.

Rusija i Turska su posredovale u sporazumu o primirju i evakuaciji civila i pobunjenika iz istočnog Alepa, uporišta pobunjeničkih snaga u Siriji.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je ranije danas da je sirijska vojska nastavila da bombarduje poslednje uporište pobunjenika u Alepu posle višečasovne pauze tokom koje je trebalo da se iz grada evakuišu civili i pobunjenici.

Pobunjenici, ali i izvori bliski vladi u Damasku, saopštili su da je suspendovan sporazum na osnovu kojeg je rano jutros trebalo da se iz Alepa evakuišu civili i pobunjenici i koji su odobrile Moskva i Ankara.

Opservatorija je ranije danas navela da je evakuacija trebalo da počne oko šest časova ujutro po lokalnom vremenu, ali da je kasnila više od tri sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: