PK: Sprečen krivolov

Regionalne vesti - Sreda 14.12.2016 - 09:04

Upravnik prokupačkog lovišta Vladan Lazić izjavio je danas da je zahvaljujući lovočuvarima, koji su dežurali 24 sata na terenu, sprečena pojava krivolova koja je, pre toga, uzela maha u tom lovištu.

Najčešća meta divlje svinje. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Najčešća meta divlje svinje. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Lazić je agenciji Beta rekao da u tom lovištu, koje se prostire na površini od 61.474 hektara, u poslednja ;dva meseca nije zabeležen ni jedan slučaj krivolova niti povređivanja lovaca na terenu.

"U toku je lovna sezona na krupnu divljač i do sada je odstreljeno 27 divljih svinja, što je mnogo veći broj nego lane", kazao je Lazić.

On je naglasio da je najveći broj divljih svinja odstreljen na području planine Vidojevica i Pasjača i najavio početak lova na divlje patke i guske od 1. januara.

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: