Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Zdenka Kovačiček i Time u Mikseru 18. decembra

Zdenka Kovačiček i Time u Mikseru 18. decembra

Originalna postava grupe Time i prva dama jugoslovenske džez i rok scene Zdenka Kovačiček nastupaju u nedelju 18. decembra, od 21 čas u prostoru Mikser House.

Poslednji put su zajedno svirali davne 1973. godine. Ovoga puta, u njihovom izvođenju, uživo, publika će u Mikseru čuti hitove “Za koji život treba da se rodim”, “Makedonija”, “Da li znaš da te volim”, “Pjesma no. 3”…

Originalna postava grupe TIME, nosilac nagrade “Porin” za životno delo i brojnih drugih muzičkih priznanja, u Beograd stiže u sastavu: klavijaturista Tihomir Pop Asanović (bivši član The Generalsa), gitarista Vedran Božić (bivši član sastava Grešnici, Roboti, Wheels Of Fire, Mi, Nautilus), basista Mario Mavrin, (bivši član sastava BP i Convention) i bubnjar Ratko Divjak (bivši član grupa Dinamiti, BP, Convention…).

Sa grupom Time, dakle, dolazi i legendarni Vedran Božić, jedan od najpoznatijih gitarista jugoslovenske rok scene. Vedran je počeo da svira gitaru još ranih 60-ih u pop rock grupama Roboti, Zlatni akordi, Time, Parni valjak. Učestvovao je u snimanju u više od 300 albuma različitih umetnika. U svojoj dugoj i plodonosnoj karijeri uspeo je i da nastupi sa poznatim gitaristom Džimijem Hendriksom. Zbog toga je objavio CD i DVD “Planet Hendrix” kao posvetu svom velikom idolu iz mladosti, s kojim je 1969. proveo nekoliko nezaboravnih dana.

Zagrebačke momke u Beogradu predvodi Zdenka Kovačiček, muzičarka koja je tokom svoje karijere sarađivala sa mnogim kultnim sastavima kao što su Nirvana (zagrebački trio), Bijelo dugme, YU jazz-rock selekcija, Telephone blues band, i koja je 2002. godine potvrdila status najeminentnije pevačice na hrvatskoj muzičkoj sceni ovojivši “Porina” za najbolji ženski vokal.

A posle nastupa Zdenke Kovačiček, iznenađenje. Na sceni Mikser House-a nastupiće jedan od naših najboljih bluz gitarista, Nenad Mr Swagger Zlatanović koji je osnovao “Texas Flood” 2004. godine, sastav koji svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Reja, Džimija Hendriksa i Led Cepelina.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na prodajnim mestima Gigs Tix-a, po ceni od 1.000 dinara.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković