Tekst objavljen: 13.12.2016 10:02        


Odbor Skupštine Srbije za prostorno planiranje, saobraćaj i infrastrukturu prihvatio je juče u načelu Predlog zakona o upravljanju aerodromima u Srbiji kojim se daje mogućnost davanja aerodroma u koncesiju da bi se obezbedio novac za njihov razvoj i efikasno korišćenje. 

Odbor prihvatio Predlog o upravljanju aerodromima

Odbor je usvojio i predloge zakona koje je podnela Vlada Srbije o stanovanju i održavanju zgrada, o transportu opasne robe i o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima i uputiće ih Skupštini Srbije na usvajanje.

Pomoćnik ministra građevinarstva saobraćaji i infrastrukture Zoran Ilić kazao je da se Predlogom zakona o upravljanju aerodromima predviđa da upravljanje aerodromima postane delatnost od opšteg interesa. On je kazao da će po ovom predlogu aerodromima moći da upravljaju javna preduzeća, društva kapitala i preduzetnici i on je predložen sa ciljem da aerodromi u Srbiji budu konkurentni.

Prema Ilićevim rečima, ovim predlogom zakona neće biti oštećeni mali akcionari , jer taj predlog ne predviđa vlasničko prenošenje imovine, već je reč samo o upravljanju aerodromima. On je najavio da Vlada Srbije predviđa i osnivanje privrednog društva Aerodromi Srbije koji će umrežavati 30 aerodroma na teritoriji Srbije, kako bi se kvalitet usluga u njima podigao na veći nivo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana