Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 11.12.2016.
22:46
Tanjug, b92.net A

Susret crnogorskog i kosovskog premijera u Albaniji, ne zna se zašto

Crnogorski premijer Duško Marković sastao se u nedelju u Skadru sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, na njegovu inicijativu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

youtube.com/DPS Crne Gore
Novi premijer Crne Gore: Duško Marković

- Sagovornici su u prijateljskom dijalogu razmotrili aktuelna bilateralna pitanja i saglasili se da u narednom periodu daju dodatni impuls intenziviranju, pre svega, ekonomske saradnje dveju država - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su takođe razmotrili i aktuelna dešavanja u regionu.

O ovom susretu izvestio je i "Njujork tajms", koji je primetio da u saopštenju nije objašnjeno zašto su se Mustafa i Marković sastali u Albaniji, niti je precizirano da li je razgovarano o demarkaciji granice.

Američki list podseća da je demarkacija jedini korak koji deli stanovnike Kosova od putovanja kroz EU bez viza.

"Kosovska opozicija se protivi dogovoru i smatra da se tim činom predaje teritorija Crnoj Gori, što vlasti negiraju", navodi se u tekstu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.12.2016. 00:13
ZIDANJE SKADRA Grad gradila tri brata rođena, Do tri brata tri Mrljavčevića: Jedno bješe Vukašine kralje, Drugo bješe Uglješa vojvoda, Treće bješe Mrljavčević Gojko;; Grad gradili Skadar na Bojani, Grad gradili tri godine dana, Tri godine sa trista majstora, Ne mogaše temelj podignuti, A kamo li sagraditi grada:; Što majstori za dan ga sagrade, To sve vila za noć obaljuje. Kad nastala godina četvrta, Tada viče sa planine vila: "Ne muči se, Vukašine kralje,; "Ne muči se i ne harči blaga; "Ne mo'š, kralje, temelj podignuti, "A kamo li sagraditi grada, "Dok ne nađeš dva slična imena, "Dok ne nađeš Stoju i Stojana,; "A oboje brata i sestricu "Da zaziđeš kuli i temelje, "Tako će se temelj održati, "I tako ćeš sagraditi grada." Kad to začu Vukašine kralje,; On doziva slugu Desimira: "Desimire, moje čedo drago! "Do sada si mi bio vjerna sluga, "A od sada moje čedo drago, "Vataj, sine konje u intove,; "I ponesi šest tovara blaga, "Idi, sine, preko b'jela sv'jeta, "Te ti traži dva slična imena, "Traži, sine, Stoju i Stojana, "A oboje brata i sestricu;; "Ja li otmi, ja l' za blago kupi, "Dovedi ih Skadru na Bojanu, "Da ziđemo kuli u temelje, "Ne bi l' nam se temelj održao, "I ne bi li sagradili grada."; Kad o začu sluga Desimire, On uvati konje u intove, I ponese šest tovara blaga, Ode sluga preko b'jela sv'jeta, Ode tražit' dva slična imena;; Traži sluga Stoju i Stojana, Traži sluga tri godine dana, Al' ne nađe dva slična imena, Al' ne nađe Stoje i Stojana, Pa se vrnu Skadru na Bojanu,; Dade kralju konje i intove, I dade mu šest tovara blaga: "Eto, kralje, konji i intovi, "I eto ti šest tovara blaga, "Ja ne nađoh dva slična imena,; "Ja ne nađoh Stoje i Stojana."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online