Srbija

Sreda, 07.12.2016.

17:09

Devenport: Veoma važno, a Srbija dosta uradila

Srbija je dosta uradila u oblasti javnih nabavki koje su u okviru poglavlja pet za članstvo Srbije u EU, a koje je veoma važno za borbu protiv korupcije.

Izvor: Tanjug

Devenport: Veoma važno, a Srbija dosta uradila
Foto: Thinkstock

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport je novinarima u Vladi Srbije nakon potpisivanja Ugovora u okviru programa Kosme (Cosme) Evropske komisije za mala i srednja preduzeća , kazao da su u Srbiji napravljene značajne reforme i da ta činjenica doprinosi da se poglavlje pet otvori.

Prema rečima Devenporta , u okviru tog poglavlja srpsko zakonodavstvo se usaglašava sa zakonodavstvom EU.

On je dodao i da je Evropska komisija dala preporuke da se otvore i poglavlja 25 i 26, koja se odnose na obrazovanje, nauku, istraživanje i kulturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

16 h

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Podeli: