Utorak, 15.07.2008.

01:16

Do petka dogovor o Beogradu

Koalicije Za evropski Beograd i SPS-PUPS-JS do petka će postići definitivan dogovor o formiranju vlasti u Beogradu, saznaje Blic.

Izvor: Blic

Default images

Ove dve liste u tome će podržati Liberalno-demokratska partija. Iako se spekulisalo da bi jedno od rešenja za Beograd mogli da budu i novi izbori, to se najverovatnije neće dogoditi.

Prema saznanjima Blica, neformalni razgovori sa koalicijom oko socijalista već postoje i već sutra oni bi mogli da budu i ozvaničeni.

"Plan je da se do petka svi razgovori privedu kraju, tako da ćemo tada moći sa sigurnošću da kažemo da imamo većinu. Nisu detaljno razmatrana kadrovska rešenja, ali se neka okvirna podela otprilike zna. Ovo je scenario sličan onome za republičku vladu", kaže izvor Blica iz koalicije Za evropski Beograd.

To znači da će većinu napraviti demokrate i socijalisti, koji zajedno imaju 51 čoveka u klupama Skupštine grada, ali će ih manjinski podržavati LDP, sa čijih će sedam mandata većina u gradskom parlamentu imati ukupno 58 odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: