TRAGEDIJA: Za pola sata pruga uzela dva života

M. Petković - S. Kostić

04. 12. 2016. u 11:59

Vozovi usmrtili devetnaestogodišnju Nišlijku i radnika pekare u Sremskoj Mitrovici

ТРАГЕДИЈА: За пола сата пруга узела два живота

Pružni prelaz kod Laćarka

DVE tragedije u razmaku od samo pola sata na srpskim prugama! Teodora Kalčić (19) poginula je jutros oko 4.30 u niškom naselju Trošarina, kada je na nju, dok je sedela na pruzi, naleteo voz! Pola sata kasnije, dogodila se još jedna tragedija na šinama, ali na drugom kraju zemlje, u Sremskoj Mitrovici. Na pružnom prelazu kod Laćarka, dok je pokušavao da zaobiđe spuštenu rampu, nastradao je Ostoja P. (67), na čije vozilo je naleteo voz.

Devetnaestogodišnja Teodora sedela je na pruzi sa slušalicama u ušima kada ju je u zoru udario voz koji saobraća na relaciji Niš - Dimitrovgrad. Tragedija se dogodila nedaleko od Ćele-kule, na 100 metara od obeleženog pružnog prelaza. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt nesrećne devojke. Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo je obdukciju, pa je telo nastradale prebačeno u Institut za sudsku medicinu.

- Nikome, pa ni ocu tinejdžerke, nije jasno zašto je tako rano, na izuzetno niskoj temperaturi, njegova mezimica bila na pruzi - kažu za "Novosti" u istrazi.

Inače, Teodorina porodica živi u naselju Durlan, koje je više od tri kilometra udaljeno od mesta gde je devojka nastradala. Teodora je bila student prve godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, u blizini kog se tragedija i dogodila.

- Teodora je u poslednje vreme bila tužna zato što nije uspela da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu, posle završene srednje umetničke škole. Ali sumnjamo da bi to bio razlog da sedne nasred šina i prizove nesreću - pričaju naglas njeni poznanici i komšije.

Na ovom mestu sedela je Teodora

Samo pola sata posle smrti Nišlijke, na pružnom prelazu kod Laćarka nastradao je radnik sremskomitrovačke pekare Ostoja P. (67). Nesreća se dogodila jutros oko pet sati, kada je Ostoja, radnik pekare "Simić", vozeći dostavno vozilo pikap pokušao da zaobiđe spuštenu rampu na pružnom prelazu. Na njega je u tom trenutku naleteo brzi voz koji se saobraćao na relaciji Šid - Beograd. Jak prasak trgao je iz sna žitelje ovog mesta koji žive u blizini pruge. Oni su prvi i pohitali da pomognu nesrećnom čoveku.

Trag krvi na pruzi

- Često se događa da vozači nemaju strpljenja da sačekaju da se rampa podigne. Procenjuju da je voz daleko i da će časom preći preko. Nažalost, nije prvi put da se takav pokušaj završi ovako tragičnim ishodom - komentarisali su građani.

Nišlijka Teodora Kalčić

TRAŽE IZMEŠTANjE IZ CENTRA

TERETNI i putnički vozovi prolaze kroz centar Niša, pa se često na pružnim prelazima dešavaju nesreće u kojima dolazi do tragičnih posledica. Prolazak pruge kroz centar grada, osim bezbednosnih, stvara i velike saobraćajne probleme. Iako se već decenijama govori o izmeštanju šina iz centra Niša, zasad nije učinjeno ništa konkretno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)