NOVA USTAŠKA PROVOKACIJA: Za dom spremni usred Jasenovca

Jurica Kerbler

03. 12. 2016. u 16:52

U neposrednoj blizini mesta gde je u ustaškoj NDH bio zloglasni logor Jasenovac, postavljena je tabla na kojoj su isklesana imena pripadnika Hrvatskih odbrambenih snaga uz napis "Za dom spremni"

НОВА УСТАШКА ПРОВОКАЦИЈА: За дом спремни усред Јасеновца

Twitter

OD STALNOG DOPISNIKA: ZAGREB

U neposrednoj blizini mesta gde je u ustaškoj NDH bio zloglasni logor Jasenovac, postavljena je tabla na kojoj su isklesana imena 11 pripadnika Hrvatskih odbrambenih snaga uz napis "Za dom spremni". Tabla je u centar Jasenovca stavljena pre mesec dana, na pročelje zgrade na Trgu kralja Petra Svačića, ali do sada niko nije reagovao. Na tabli piše da su je postavili veterani HOS-a iz Jasenovca i Zagreba, a na postavljanju su bili brojni hrvatski političari.

"Novostima" je rečeno da postoje sve potrebne dozvole za postavljanje table i da nijedna gradska služba nije imala nikakav prigovor - ni na tekst koji je ispisan na tabli, ni na hrvatski grb koji se koristio u vreme NDH, kao ni na ustaški pozdrav "Za dom spremni".

U vreme ratova devedesetih pripadnici HOS-a, koji su delovali kao paravojska, koristili su ustaška obeležja, a njihove jedinice nosile su imena najvećih koljača.

Do sada tabla nije izazvala pažnju van Jasenovca, jer hrvatski mediji nisu o tome pisali, i jedina informacija pojavila se u zagrebačkim "Novostima" koje izdaje Srpsko narodno veće.

Reč je, kako tvrdi istoričar Hrvoje Klasić, i o postupku koji zaslužuje kazneno gonjenje, jer je istaški pozdrav "Za dom spremni" zakonom zabranjen.

STRAŠNI GOVOR

NA postavljanju table govorio je, uz predstavnike Jasenovca, i Hrvoje Niče, predsednik HSP-a Ante Starčevića, spomenuvši da je "zločinac Tito 21 godinu posle Drugog svetskog rata postavio velelepni spomenik 'Kameni cvet' Bogdana Bogdanovića u Jasenovcu, a mi tek sada, 21 godinu nakon Domovinskog rata, a postavljamo tablu našim palim bojovnicima".


— Boris Malagurski (@malagurski) December 3, 2016

— Crna Gora (@crna_gora_me) December 3, 2016


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Goran Vukovic

03.12.2016. 19:50

Ustastvo im u krvi i ne kriju to. Jedino.se ne mire sto nas nisu pobili jos vise....Zalosno...To su EVROPSKE VRIJEDNOSTI. SRBIJO NE IDI U TO KOLO.

eu nema alternativu a komšije su nam prijatelji i ostale bajke

03.12.2016. 20:10

Kako bi to mene moglo isprovocirati kad ih ja dobro znam? Bitno je da je ustaštvo u punom jeku u sred EU i da to naprednoj EU nije nikakav problem. Još love i sude Srbima.

Република Српска

03.12.2016. 23:23

Типични припадници народа дјецоубица.

Miro Markovic

03.12.2016. 23:54

Nas narod za ovakav dogadja ume da kaze: "Od onoga cega se pametan stidi, budala se time ponosi". Sve ostalo sto bismo kazali bi bilo - suvisno.

Bugi

04.12.2016. 00:04

Pa dobro bre kako im nije vec dosadilo.???? Polovina je napustila Hrvatsku upravo zbog ovakvih.Za koga se to stalno spremaju.Zao mi je ,ali ispade da su Albanci za njih prava gospoda.

Monster haubica

04.12.2016. 13:21

@Bugi - Kod NAS HRVATA HEROJI DOMOVINSKOG RATA SE NE ZABORAVLJAJU jer..., BILI SU PRVI KAD JE TREBALO.. Neka je vječna slava i hvala mojim kameradima , i znanim i neznanim...

Niti su heroji

05.12.2016. 08:21

@Bugi - niti je to "domovinski" rat... građanski rat u kome su se ti tvoji "heroji" proslavili kao decoubice. I dobili što su zaslužili.

Branko

04.12.2016. 00:28

Molim, samo jedan jedini dokaz da tako nešto zaista piše na tzv.spomen obeležju u Jasenovcu. Čitajući i gledajući ove pamflete ja tako nešto nigde ne nađoh. Ko koga laže?

bubule

04.12.2016. 02:12

Izvinjavam se. Greskom je jedan "dopada mi se" dosao od mene. Bilo bi lijepo da ga moderator ponisti.

Bonaprta3

04.12.2016. 09:06

Ma budale treba ignorisati. Oni se hrane nasim nerviranjem, Kada budu shvatili da su u svakom smislu duplo golo vise nece postojati kao drzava. Trebalo bi samo neko da uzme cekic i izlupa tablu, da vidimo kako ce vlast da reaguje, a ova skupina bolesnika i maloumnika nista novo za Hr trziste. Bio je pokojni Minimaks upravu sa anegdotom "...ja ustadoh svi USTASE...."

Darko Blagojevic

04.12.2016. 10:04

Ovi jadni i bedni zlotvori nikako da se pomere iz drugog sv rata! Stalno su spremni za nešto! Pa neka već jednom kazu za sta se toliko spremaju!

Bugi

04.12.2016. 11:54

Majko moja,kako me ovi potsecaju na grupu seoskih penzionera koja na ovaj nacin ispostavlja svoju "spremnost"da dodje do svojih prava.