Petak, 02.12.2016.

22:44

Sve spremno za izbore za gradonačelnika Glogovca

Sve je spremno za vanredne izbore za gradonačelnika Glogovca u nedelju koje će pratiti 853 posmatrača, saopštila je Centralna izborna komisija Kosova.

Izvor: Beta

Default images
Foto: GettyImages

Predstavnici dolaze iz jedne ambasade akreditovane na Kosovu, iz tri međunarodne organizacije, četiri nevladine organizacije, pet političkih subjekata i iz 14 medija.

Večeras u ponoć počinje izborna tišina.

Prevremeni izbori za gradonačelnika Glogovca se održavaju zato što je bivši gradonačelnik Nedžat Dermaku podneo ostavku zbog odluke Apelacionog suda koji mu je potvrdio kaznu zatvora od tri godine zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Danas se završava predizborna kampanja. Kandidate za gradonačelnika imaju Demokratska partija Kosova, Demokratski savez Kosova, Incijativa za Kosovo, Alijansa Novo Kosovo, partija Fjala, a na izborima će učestvovati i jedan nezavisni kandidat.

Alijansa za budućnost Kosova i Pokret Samoopredelenje nemaju kandidate za gradonačelnika Glogovca.

Centralna izborna komisija (CIK), Tužilaštvo i Policija Kosova saopštili su danas da je sve spremno za održavanje vanrednih izbor gradonačelnika Glogovca.

Na konferenciji za novinare izvršni načelnik CIK-a Enis Haljimi rekao je da pripreme teku po planu, spreman je izborni materijal, a završena je obuka članova mesnih izbornih komisija.

Prema njegovim rečima, u opštini Glogovac pravo glasa ima 52.569 građana.

Tužilac Ljaura Pulja je rekla da su sve nadležne institucije zadužene za uspešno i nesmetano sprovođenje izbora, koordinisale aktivnosti i da je tužilaštvo obezbedilo dežurne tužioce u Glogovcu i Prištini.

"Tužilaštvo će zajedno s policijom privesti i odrediti pritvor svakom ko na bilo koji način bude uticao na tok glasanja", kazala je Pulja.

Zamenik generalnog direktora kosovske policije Naim Redža je rekao da će policija raditi na tome da izborni proces od početka do kraja protekne u redu, i da će dovoljan broj policajaca obezbeđivati biračka mesta i omogućiti miran tok glasanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: