I parlamentarni izbori 9. aprila?!

P. V.

02. 12. 2016. u 09:50

Potvrđeno pisanje "Novosti" da se razmišlja o spajanju glasanja. U tom slučaju, kandidat za šefa države bio bi Nikolić

И парламентарни избори 9. априла?!

Predsednički izbori u Srbiji, a vrlo moguće i vanredni parlamentarni, biće održani najverovatnije 9. aprila - potvrđeno je "Novostima" u vrhu vladajuće koalicije. Kako je naš list prvi objavio još pre dva dana, vodeći ljudi državnog vrha ozbiljno razmatraju opciju da se istovremeno sa trkom za šefa države raspišu i novi izbori za republičku Skupštinu.


Kako saznajemo, baš taj scenario je premijer Aleksandar Vučić juče nagovestio najbližim saradnicima, pa i ministrima u Vladi.


Do provere legitimiteta vlasti na parlamentarnom nivou moglo bi da dođe zbog očiglednog skupštinskog haosa koji traje već nedeljama i praktične paralize rada najvišeg doma.


U slučaju istovremenih izbora, prenose naši izvori, gotovo je izvesno da bi kandidat SNS, a verovatno i cele vladajuće koalicije bio Tomislav Nikolić. Ali, procena je da bi njegovu pobedu olakšalo upravo to što bi kampanju za parlamentarne izbore vukao personalno Aleksandar Vučić, kao ubedljivo najpopularniji političar u zemlji.


Takođe, zbog republičkih izbora, izvesno je i da bi socijalisti, ali i ostale stranke koje gravitiraju ka vladi, podržale kandidata SNS jer bi im to olakšalo put ka novom ministarskom timu u Nemanjinoj 11.


Moguću kandidaturu za predsedničku trku iz vladajuće koalicije već su nagovestili Ivica Dačić (SPS) I Rasim Ljajić (SDPS). Ali, prema našim informacijama, očekuje se da i oni uskoro dogovore sa Vučićem i vrhom socijalista strategiju o izbornom nastupu.


VUČIĆ JOŠ NEĆE DA GOVORI O TOME

PREMIJER Aleksandar Vučić nije želeo novinarima da prokomentariše medijske navode da su mogući i parlamentarni izbori zajedno sa predsedničkim:

- Meni postavite pitanje, i kad ja odgovorim, onda se pojavi u medijima kako Vučić priča o tome. Dozvolite mi da ništa ne govorim. Imamo pobednike predsedničkih izbora, možda su to i pobednici parlamentarnih izbora. Super! Ja sada imam preča posla.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

Dr. Tulp

02.12.2016. 10:35

Očigledno da Vučiću nije lako da odluči šta da preduzme s obzirom da Nikolić samostalno nema nikakve šanse da dobije izbore. Mada, reaspisivanje parlamentarnih je takodje rizik jer može da izgubi većinu. Broj glasova za SNS već ima silazni trend, koji će se verovatno nastaviti. Takodje, predsendički mogu i u drugi krug, a onda parlamentarni ne pomažu previše. Postoji i mogućnost, da Vučić izvede "rokadu", postavi novog premijera a on se kandiduje za predsednika.

Nikola Grubic

02.12.2016. 10:46

Daj Boze da se odrze i parlamentarni izbori pa da ovi nazovi "stranke" svi zajedno ne predju "kako kase Sojic" ni celzijus. Dasta nam je njihovog bezprizorno nepristojnog ponasanja. Na mestu kakva je skupstina trebalo bi da bude malo vise dostojanstva i lepog ponasanja. Ocigledno ekipa oko Radulovica i Obradovoca te osobine ne poseduje.

marko

02.12.2016. 12:31

@Nikola Grubic - Jedino dobro sto bi proisteklo od tih novih parlamentarnih izbora je sto bi izasle iz parlamenta stranke kojim su nasilno namakli 5%.

Gde je apoteka?

02.12.2016. 13:23

@Nikola Grubic - E, vala......doslo zadnje vreme, kad se citira Sojic!!!!!

Marko

02.12.2016. 11:09

Zasto parlamentarni opet !? Nema nikakvog izgovora za ponavljanje parlamentarnih izbora. Kakvo je ovo maltretiranje !? A o lokalnim izborima ni reci!

DW

02.12.2016. 11:22

Umesto na svake 4 godine kod nas su parlamentarni izbori svake druge godine. Sad se razmišlja da budu svake godine. To je vrlo "racionalna" odluka i u skladu sa merama štednje.

brane g

02.12.2016. 11:36

Niko to nije izjavio,sve su to novinarska nagađanja i pravljenje zavrzlame da nam nije dosadno preko zime.

ivka

02.12.2016. 11:37

Ko god bude kandidat ispred SNS na predsednickim izborima odnece pobedu jer gradjini biraju najbolje.

Pelikan

02.12.2016. 12:39

Neki iz opozicije se busaju da su vec pobednici,pa mozda im i treba dati sansu da vidimo koliko su zaista jaki?!

nais

02.12.2016. 16:03

@Glasinac - Da si pročitao tekst ,kao što nisi , video bi da piše kako je vest potvrđena u vrhu vladajuće koalicije što je i Vučić juče nagovestio .

Zivota

02.12.2016. 19:55

@Glasinac - Znaci ja mogu nagovestiti zenim se i svi da poveruju i pisu o tome,ne budi bre smesan.Da si slusao malo0 bolje zno bio o cemu je Vucic pricao ali posto nisi nego verujes u ono sto ti mediji serviraju onda veruj i dalje.

Divna

02.12.2016. 17:16

nema potrebe donositi preuranjene zakljucke....April je daleko videcemo sta ce biti, a do tada ne treba verovati u bapske price....

Velikomoravac

02.12.2016. 17:48

Komleksi iz detinjstva su jako nezgodna stvar i, ako se zakasni, teško se leče. Nekima (pogodite kome) je više mesto na stadionu nego u politici.

Миле96

02.12.2016. 19:18

Верујем да ће нови парламентарни избори довести Проруске странке у бољу позицију, постизборна коалција СРС-ДВЕРИ-ДСС уз подршку социјалиста имају велику шансу да формирају владу, и ако некима то звучи немогуће.

Galja

02.12.2016. 23:00

Opozicija onemogucava rad Skupstine, pokusava da izazove haos tako da bi bilo dobro da bude opstih izbora.