Niški lekari: Vratite nam ugled i dostojanstvo

Regionalne vesti - Četvrtak 01.12.2016 - 13:49

Fizički napadi na lekare, vređanja, ucene, pretnje političkim i drugim vezama, ali i lažne optužbe po medijima sve su učestalije po zdravstvenim ustanovama, kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Doma zdravlja Niš. Krivac je, kažu, loše stanje u društvu, ali i sami lekari.

"Lekari su pre svega prijatelji"; Foto: Flickr-Vic

Predsednik Sindikata Predrag Miljković navodi da pacijenti u lekarima pre svega treba da vide prijatelje, pa tek onda stručnjaka koji mu pomaže da bude zdrav.

Međutim, stanje je takvo, ističe Miljković, da pacijenti u svom lekaru vide “slugu koji mora da radi ono što mu on kaže i šta od njega traži, jer u suprotnom slede napadi i pretnje.”

- Ugled lekara je srozan do maksimuma lošom atmosferom u samom društvu.

Počev od naroda kome su važnije ljubavne afere i rijaliti programi od njegovog zdravlja i lekara koji je zadužen i odgovoran za to zdravlje - kaže Miljković.

Dodaje da je u takvom okruženju normalno da ni vlast u lekarima ne vidi ozbiljnog partnera u “pregovorima od vitalnog značaja”, te poziva zdravstvene radnike da se ujedine u vraćanju ugleda i dostojanstva.

Iako je Sindikat lekara i farmaceuta Srbije ranije ovog meseca protestvovao na ulici zbog lošeg stanja u zdravstvenom sistemu, u Sindikatu lekara Doma zdravlja Niš kažu da je takav “protest bio nesvrsishodan i kotraproduktivan”.

- Ulica nije više mesto za rešavanje problema u Srbiji, pa ni u zdravstvu - kažu u Sindikatu.

Najbolji način prezentovanja problema zdravstvenih radnika i predloga za njihovo rešenje je, tvrde u Sindikatu, organizovanje okruglih stolova, predavanja, kao i TV emisija u kojima bi učestvovali najviši funkcioneri Sindikata.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: