Svet

Ponedeljak, 28.11.2016.

08:59

Možda će Britanija iz EU, ali da li će i novčanik?

Tim britanskih eksperata planira da preduzme pravne radnje da bi utvrdio da li bi vlada trebalo da izvede Britaniju iz Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Izvor: Tanjug

Možda će Britanija iz EU, ali da li će i novčanik?
Foto: Thinkstock

Britanski javni servis navodi da grupa uticajnih britanskih stručnjaka smatra da bi vlada mogla da postupi mimo zakona ako ne dobije jasno pravno mišljenje o tome da li članstvo Britanije u EEA automatski završava zajedno sa njenim članstvom u EU.

"Smatramo da... oni imaju obvezu da hitno traže razjašnjenje od suda. Zato ćemo pokrenuti peticiju sa zahtevom za mišljenje suda", citira Bi-Bi-Si reči DŽonatana Lisa, zamenika direktora organizacije Britiš Influens.

Portparolka vlade u Londonu je izjavila da je Britanija u Sporazumu o EEA bila samo u svojstvu države članice EU. "Kada napustimo EU automatski ćemo prestati da budemo članica EEA", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Podeli: