23. novembar  2016. 20.09  | Izvor: Beta

BiH: Izvinjenje zbog svečanog otvaranja trotoara

SARAJEVO -

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izvinio se večeras građanima Bosne i Hercegovine zbog situacije koja je nastala oko otvaranja rekonstruisanog pločnika ispred zgrade Predsedništva u Sarajevu. On je rekao da je Predsedništvo BiH zloupotrebljeno u ovom slučaju.

"Pres služba Predsedništva je zloupotrebljena. Moj kabinet je stavio primedbu i rečeno je da to nije pametno, da je glupo, kontraproduktivno. Predsedništvo s renoviranjem trotoara nema nikakve veze - ni moj kabinet, ni ja, ni (Dragan) Čović, niti (Bakir) Izetbegović nismo imali ništa s tim. To je ideja nekoga ko je sebe smatrao pametnim, očito SDA je htio da napravi veliki događaj", izjavio je Ivanić za regionalnu N1 televiziju.

Predsedavajući Predsedništva BiH je dodao da voli gledati "Nadrealiste", ali da mu ne pada na pamet da bude učesnik "otvaranja trotoara".

"Ja nisam zvao ni načelnika Opštine Centar, niti sam ikoga pozivao. Pa to je 90 koraka. Mislim da ni 'Nadrealistima' ne bi palo na pamet da se napravi ovakav cirkus", ocenio je Ivanić.

Prema njegovim rečima, ni najbolji dramski pisac ne bi mogao da se seti da se svečano otvori 60 koraka.

"To je zloupotreba Predsedništva i narednih dana ćemo još o tome raspravljati. Ovo je groteskno i ispod svih mogućih kriterija i poniženje državnih institucija od onih koji se najviše zalažu za BiH, a ovo prave", naglasio je Ivanić.

Svečano otvaranje rekonstruisanog pločnika ispred zgrade Predsedništva BiH, u koji je uloženo više od 180.000 evra, izazvala je negativne reakcije građana, kao i niz ciničnih komentara na društevnim mrežama.

Broj komentara: 1

brlj  23. 11. 2016. | 20:38
Ja, bolan. Treba gledati lepe namere, a ne kol'ko košta put u bolju budućnost...