Dvadesetak stabala koja su proteklih dana posečena u dvorištu užičke bolnice, biće poklonjena kao ogrev najsiromašnijim užičkim porodicama. U seči stabala učestvovali su radnici i mehanizacija Elektrodistribucije Užice, preduzeća Elzit, gradskih javnih preduzeća Niskogradnja i Bioktoš. Među posečenim drvećem su topole, katalpe, Pančićeve omorike, breze i jaseni.


Vladimir Mišulović, član gradske Komisije za održavanje drveća, objasnio je da su ta stabla bila stara i bolesna, pa je pretila opasnost da padnu, a neka od njih se, kako je rekao, nisu estetski uklapala u taj ambijent, te da će deo posečenih stabala biti zamenjen novim. On je najavio i uklanjanje drveća sa dela groblja Dovarje, jer ugrožavaju pojedine nadgrobne spomenike i prete da se sruše na obližnju veoma frekventnu ulicu.

Danijela Vasiljević, portparolka užičkog Zdravstvenog centra kaže da je ta ustanova imala problema sa starim stablima, jer su ugrožavala bezbednost oko 2.000 ljudi koji svakodnevno dolaze u taj centar.

Brankica Jeremić, pomoćnica gradonačelnika za socijalna pitanja, rekla je novinarima da će, u naredna dva dana dvadeset socijalno najugroženijih užičkih porodica dobiti po dva kubika posečenih stabala za ogrev. Ona je dodala da je i to deo velike humanitarne kampanje „Buđenje dobrote i ljubavi“, koju je grad sa mnoštvom partnera, pokrenuo prošle godine, kako bi pomogao prvenstveno višečlane porodice, te da je dosad prikupljeno novca i robe u vrednosti od 1,6 miliona dinara. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari