Srbija

Petak, 18.11.2016.

10:57

Nedimović u Briselu pokušava da "pogura" IPARD

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je sa zvaničnicima u Briselu o IPARD fondovima i prevenciji pojave stočne bolesti.

Izvor: Beta

Nedimović u Briselu pokušava da
Foto: Thinkstock

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, sa predstavnicima Generalnog direktorata za poljoprivredu i ruralni razvoj i Generalnog direktorata za zdravlje i bezbednost hrane su dogovoreni detalji o akreditacionom postupku za IPARD.

Uz to je dogovoreno i obezbeđivanje sredstava iz EU za troškove vakcinacije protiv bolesti goveda "kvrgava koža" za ovu i narednu godinu.

Nedimović je, kako je saopšteno, tokom posete razgovarao i sa direktorkom za Zapadni Balkan pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za evropsku politiku susedstva i pregovore Genovevom Ruiz Kalaverom.

Srbija za sada ne ispunjava uslove za korišćenje pretpristupnih fondova za poljoprivredu IPARD, a jedan od uslova za dobijanje akreditacije za to jeste i osposobljavanje Uprave za agrarna plaćanja.

Srbiji je dodeljeno 175 miliona evra za period 2014-2020. u okviru IPARD II programa namenjenog poljoprivredi i ruralnom razvoju, a od toga joj je u 2016. na raspolaganju 15 miliona evra koje će moći da koristi do 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

18 h

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Podeli: