Srbija

Ponedeljak, 14.11.2016.

12:57

Komercijalna: Rast prihoda 11% i novi NPL otpisi

Komercijalna banka je na kraju trećeg kvartala 2016. imala neto prihode od 5,6 milijardi dinara, što je 11 odsto više nego u 2015. godini, saopštila je ta banka

Izvor: Beta

Komercijalna: Rast prihoda 11% i novi NPL otpisi
Foto: Tanjug

"Posle nove analize kreditnog rizika, dodatno je sprovedena ispravka kreditnog portfolija - teško naplativih kredita (NPL), što je imalo za posledicu rast rashoda po osnovu obezvređenja finansijskih sredstava i kreditno rizičnih vanbilansnih stavki, te je banka iskazala gubitak od 1,8 milijardi dinara", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da formirane rezerve iz dobiti za procenjene gubitke iznose 18,8 milijardi dinara, što je za 5,7 milijardi više od potrebnih rezervi obračunatih po propisima Narodne banke Srbije (NBS) koje iznose 13,1 milijardi dinara.

Komercijalna banka je i dalje rekorder po visini štednje građana na bankarskom tržištu u Srbiji jer su štedni ulozi iznosili 1,59 milijardi evra, odnosno 15,5 miliona evra više nego na kraju prošle godine.

Adekvatnost kapitala banke na kraju septembra iznosila je 23,06 odsto, što je znatno iznad regulatornog limita od 12 odsto koji propisuje NBS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

14 h

Podeli: