Fed kup: Češka povela u Francuskoj posle 49 gemova

Reprezentacija Češke povele je u finalu Fed kupa protiv Francuske posle neverovatnog okršaja Karoline Pliškove i Kristine Mladenović.

Izvor: AK

Subota, 12.11.2016.

17:00

Fed kup: Češka povela u Francuskoj posle 49 gemova
Foto: Getty images

Duel u Strazburu završen je posle tri časa i 51 minuta igre i čak 49 odigranih gemova – 6:3, 4:6, 16:14.

Sva tri seta donela su brejkove obe teniserke, prvi je rešen sa dva u nizu za Čehinju, Francuskinja je uzvratila na sličan način u drugom, dok je treći rešen tek posle 30 odigranih gemova, pošto je Pliškova propustila dve meč lopte u 18.

Za 12:11 i 12:12 videli smo još dva brejka, da bi Pliškova konačno trijumfovala pošto je iskoristila prvu od tri vezane brejk/meč lopte.

U drugom pojedinačnom duelu kasnije igraju Karolina Garsija za Francusku i Petra Kvitova za Češku. U nedelju su na programu uzvratni mečevi u dublu, a posle njih i peti meč.

Najavljeno je da će u dublu nastupiti Aliz Korne i Polin Parmentije, protiv Lucije Hradecke i Barbore Stricove.

Češka će pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu u Fed kupu, pošto je u prethodne dve godine u finalu pobedila Nemačku i Rumuniju. Francuska je poslednji put osvojila Fed kup 2003. godine.

Selektorka Francuske Ameli Morezmo pokušaće da postane tek četvrta žena koja je kao igrač i trener osvojila Fed kup. To je prethodno pošlo za rukom Margaret Kort, Bili Džin King i Kris Evert.

Selektor Češke Petr Pala pokušaće sa pet titula da postane najtrofejniji selektor u Fed kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: