Tramp: Ukoliko napadnemo Asada sukobićemo se sa Rusijom

Novosti online

12. 11. 2016. u 12:01

Sjedinjene Amerčke Države mogle bi doći u sukob sa Rusijom ukoliko napadnu sirijskog predsednika Bašara Asada, izjavio je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp

Трамп: Уколико нападнемо Асада сукобићемо се са Русијом

Donald Tramp

Sjedinjene Amerčke Države mogle bi doći u sukob sa Rusijom ukoliko napadnu sirijskog predsednika Bašara Asada, izjavio je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp.

Ukoliko Sjedinjene Američke Sržave napadnu Asada „moglo bi da dođe do sukoba sa Rusijom i Sirijom“, rekao je Tramp u intervjuu za „Volstrit džurnal“.

„Moj stav je bio, vi se borite protiv Sirije, Sirija se bori Islamske države (DAEŠ), a morate da se oslobodite DAEŠ-a. Rusija je sada saveznik Sirije, a imate i Iran koji postaje moćan zbog nas, a koji je saveznik Sirije… Mi podržavamo pobunjenike protiv Sirije, a nemamo pojma ko su ti ljudi“, dodao je on.

Tokom svoje predizborne kampanje Tramp je izjavio da aktuelni predsednik Sirije Bašar Asad nije idealan sirijski lider, ali nekoliko opozicionih grupa koje bi mogle doći na vlast posle njegove ostavke mogle bi da budu i gore.

On je dodao da će njegov prioritet u Siriji biti da eliminiše džihadističku grupu DAEŠ, a ne da ukloni Asada sa vlasti.




(Izvor: sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

H20

12.11.2016. 15:06

Videcemo da li ce bar malo biti drugacije sa Trampom... Nadam se iskreno da ce malo, bar malo razmisljati pre nego sto uradi neku glupost...

Srpko

12.11.2016. 15:11

Konacno razboritost! Valjda je Donald prokuzio kako se treba nositi sa jastrebovima Pentagona?! Iskustvo sa Kenedijevima je relativno sveze!

Miroslav GTA

12.11.2016. 15:16

"Tramp je inteligentan covek" Putinova konstatacija za Trampa dok je jos bio predsednicki kandidat na izborima. Pravi pocetak kraja fasizma i ugnjetavanja u svetu nije bio 45' vec jje poceo 1999 napadom na Srbiju koji je rezultirao pojavom Putina, jacanjem Rusije i na kraju pobedom Trampa. A oni... I da se vrate na vlast za 4. godine...prekasno. Raskrinkani su konacno i u samoj americi a svet ce vec biti daleko ispred njihove nakaradne politike.

Чикириз

12.11.2016. 16:39

Тако прича Трамп док не уђе у машину! Да ли зна неко у историји неку империју која се сама од себе променила ( сама себи умањила утицај и империјалну силу)?? Они ће да освајају,убијају, контролишу и управљају светом до год имају за то ресурсе и док им нека нова империја не стане за врат!! Ту уопште није битно да ли је Курта или Мурта!

Daiwa Windcast

12.11.2016. 18:21

Трампе ако си паметан ниси глуп.Искористи указано поверење иначе ће медвед побеснети!!!