Najbolji recept za zimnicu ikad: Šarena salata na kojoj će vam svi zavideti
Bliži se hladi dani, a sa njima i razne đakonije. Ajvar, kiseli krastavčići, šarena salata... samo su deo onoga u čemu uživamo na zimskoj trpezi.
Petak, 11.11.2016.
13:40
Ovog puta, poklanjamo vam recept za najbolju šarenu salatu.
Sastojci:
- 1 kg krastavčića
- 1 kg šargarepe
- 1/2 kg zelenog paradajza
- 1/2 kg zelenih paprika
- 1 kg karfiola
- 1 kg kupusa
- 750 ml alkoholnog sirćeta
- 250 gr šećera
- 150 g soli
- 250 ml vode
- 1/2 l ulja
- 1 kesica bibera u zrnu
Priprema:
Operite krastavcice, paradjaz i paprike. Šargarepu očistite i iseckajte na kolutiće. U veliku šerpu prvo stavite iseckanu šargarepu, pa seckajte krastavcice takodje na kolutiće i stavite ih iznad šargarepe u šerpi. Onda stavite seckanu papriku, pa paradajz. Karfiol očistite i razdelite na sitne cvetiće, ali im drškice isecite. I karfiol stavite u šerpu iznad paradajza. Kupus sitno narendajte i stavite ga iznad karfiola. Stavite na vatru da se prokuvaju sirće, voda, šećer, so, ulje i biber.Kad provri stavite u šerpu gdje je povrće. Ostavite da stoji 15 min poklopljeno. Istresite marinadu tj vodu u kojoj se kuvalo iz šerpe , al polako da ne izručite i povrće. Vratite marinadu da kuvate i kad ponovo provri, opet istresite odozgo na povrće .Isto treba da stoji 15 min i opet se izruči marinada i po treći put prokuva, i povrće popari. Kad i treći put to uradite, poklopite šerpu i ostavite da stoji preko noći, ili bar dok se ne ohladi. Ujutru, salatu promešate u šerpi i punite tegle, koje ne zatvarate do uveče, jer čekate, da vidite dal je potrebno da se stavi još marinade. Onda zatvorite tegle i to je to!
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 0
Pogledaj komentare