Vesti

0

Dačić se sastao sa tužiocem suda za OVK Švendimenom

Autor: VV

Izvor: Beta

Dačić se sastao sa tužiocem suda za OVK Švendimenom

Izvor: Foto: Beta, MSP / Ognjen Stevanović

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Švendimen je rekao da će biti odgovoran da dosadašnji period rada na istragama, koji traje duže od četiri godine, pretoči u konkretne optužnice i završi posao i dodao da veruje da žrtve i preživeli treba da dobiju zadovoljenje i da se sa njima postupa sa poštovanjem.

On je dodao da očekuje i podršku za otvaranje Kancelarije specijalnog tužioca u Beogradu i pristup odgovarajućim dokumentima i svedocima.

Dačić je, kako se navodi u saoštenju, obećao logističku i pravnu podršku Tužilaštvu, uz očekivanje da će operativni deo procesa početi što pre.

Razgovoru je prisustvovao i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović.

Specijalno tužilaštvo će istraživati navode o ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti koji su počinjeni od 1998. godine do kraja 2000. godine na Kosovu i Metohiji i na koje upućuje izveštaj Dika Martija upućen Savetu Evrope iz 2011. godine.

Kancelarija specijalnog tužilaštva na čijem čelu se nalazi Švendimen je osnovana 1. septembra 2016. godine, sa sedištem u Hagu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR