Naklon loših momaka novom šefu države: Fordu je OK

Auto-gigant Ford koji se našao nekoliko puta na meti kritika Donalda Trampa zbog investicija u Meksiku, čestitao je Trampu pobedu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

18:39

Naklon loših momaka novom šefu države: Fordu je OK
(Foto: Getty images)

Kompanija je čestitala Trampu na izbornoj pobedi i obećala da će raditi za izabranog predsednika.

“Saglasni smo sa gospodinom Trampom da je važno ujediniti zemlju i radujemo se saradnji i podršci koju možemo da pružimo za ekonomski rast i otvaranje radnih mesta”, rekao je portparol Forda Kristijan Bejker.

Tramp je u više navrata tokom kampanje rekao da, ukoliko bude izabran, neće dozvoliti Fordu da otvori novu fabriku u Meksiku.

Inače, akcije Forda pale su za 2, 6 odsto na 11, 18 dolara nakon rezultata izbora.

Kompanija je u aprilu prošle godine saopštila da planira da uloži 2, 5 milijardi dolara za gradnju dve svoje nove fabrike u Meksiku i da će tako otvoriti 3.800 radnih mesta.

Tramp je potom javno pozvao šefa Forda da objasni “loše vesti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: