Iako su do titule osvajača Lige šampiona ostala još tri koraka, već sada je žreb odredio da se u osmini finala susretnu možda i najveći favoriti za osvajanje elitnog takmičenja, Inter i Čelsi. Sudbina se poigrala sa ovim timovima, ali ni oni nisu mirovali, pa u večerašnji meč unose mnogo tradicije, „brdo“ neraščišćenih računa i „zajedničkog“ trenera. Upravo je Žoze Murinjo, sadašnji trener Intera, ovih dana u centru pažnje italijanskih medija, ali i engleskih, koji ne prestaju da ga porede sa naslednicima u Čelsiju, konstantno ga prizivajući da se vrati. Veliki psiholog na plavo-crnoj klupi „spušta loptu“, ali svojstveno samo njemu, u isto vreme i „podgreva vatru“.

– Željno očekujem susret sa bivšim igračima, ali ujedno ih i upozoravam na ponašanje, jer zbog toga što ih mnogo volim, mogu veoma da me povrede. Najneprimernije bi bilo fanatično radovanje na Meaci u slučaju da postignu pogodak. Kada bih se ja obradovao pobedi nad njima više nego nad nekim drugim timom, oni bi takođe imali pravo da budu razočarani. Svi smo profesionalci. Neko će da pobedi, neko da izgubi, ali to bi trebalo da bude sve – rekao je Murinjo.

Sa druge strane obećavaju fer i korektnu igru, ali i borbu do poslednjeg daha, a veznjak Čelsija Mihael Balak, takođe željno čeka susret sa Portugalcem.

– Žreb je bio nemilosrdan i dodelio nam je najtežeg protivnika već u osmini finala. Jedva čekam da se zagrlim sa Murinjom koji mi je veliki prijatelj. Na terenu, međutim, neće biti pardona, ali to i on zna, jer za njega nema tajne i nijedan protivnik nije uspeo da ga iznenadi. Ipak, na krovu Evrope pored nas vidim eventualno Barselonu, Real Madrid, pa čak i Bajern Minhen – patriotski ističe Balak. U preliminarnom „istočnjačkom terminu“ od 18.30, sastaju se CSKA i Sevilja. Iako je španska Primera u zaletu, u Rusiji je duga zimska pauza, pa je teško reći u kakvoj su formi fudbaleri CSKA. Ipak, ako je sudeći po prijateljskim mečevima Moskovljani su golgeterski raspoloženi, a pogotovo srpski reprezentativac Miloš Krasić, što se može reći i za Ivicu Dragutinovića, koji je u prošlom kolu protiv Majorke bio strelac za Sevilju (iz slobodnog udarca). 

Žulio Cezar povređen u udesu

Fudbaleri Intera ući će oslabljeni u prvi meč osmine finala Lige šampiona, jer će iz tima svakako izostati Kristijan Kivu, Marko Materaci i David Santon, dok Dijego Milito i Dejan Stanković još uvek pokušavaju da zaleče povrede. Međutim, veliko je pitanje i da li će golman „nero-azura“ Žulio Cezar biti spreman za večerašnji meč. Naime, Cezar je imao saobraćajni udes nedaleko od Interovog stadiona, u kojem je zadobio posekotine po licu i potpuno slupao svoj Lambordžini. Italijanski mediji već navode da će Brazilca na golu zameniti Frančesko Toldo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari