ZC traži pomoć DONATORA

Lokalne vesti - Sreda 09.11.2016 - 10:31

Zdravstveni centar u Vranju će u saradnji sa Gradom 28. novembra organizovati donatorsko veče, na kojem će se prikupljati sredstva u korist ove ustanove koja grca u dugovima, najavio je v.d. direktor dr Dragan Veličković.

Vranjskom zdravstvu neophodna svaka pomoć FOTO D. Ristić/OK Radio Vranjskom zdravstvu neophodna svaka pomoć FOTO D. Ristić/OK Radio

Novi menadžment  ZC se odlučio na ovakav potez ne samo radi prikupljanja novčanih donacija, već i podizanja svesti građana o značaju ove ustanove.

- Akcija je osmišljena da podignemo svest svih onih kojima ZC treba.

Ovde ima društveno odgovornih kompanija i organizacija, privatnih firmi i ljudi dobre volje koji bi trebalo da se odazovu akciji.

Nastojaćemo da te večeri, osim što će se prikupljati novac, ljudima objasnimo šta je ZC, kakvi su uslovi lečenja, materijalno – tehnička i kadrovska rešenja potrebna našem regionu.

Ovu ustanovu, koja pripada svima nama, moramo da, ne samo sačuvamo, već i unapredimo kako bi imali sigurnu starost kroz zdrav i kvalitetan život uz dobru zdravstvenu zaštitu
– najavio je Veličković.

Koliko je teška finansijska situacija u ovoj ustanovi, novi direktor je ilustrovao činjenicom da prošlog petka, prilikom njegovog imenovanja, ZC nije imao 5.600 dinara za uplatu takse Privrednom sudu u Leskovcu za deponovanje potpisa.

- Nemamo čak ni praška da operemo pelene iz boksa ginekologije, da ne pričamo o ostalom – naveo je Veličković.

Koordinator Ministarstva zdravlja u vranjskom ZC dr Nebojša Dimitrijević, inače direktor Opšte bolnice u Leskovcu, kaže za OK Radio da ovaj grad ima dobra iskustva sa donatorima.

- Nama su leskovačke građevinske firme pomagale tako što je svaka radila ponešto.

Mi nismo sakupljali novac, već smo pravili projekte po kojima su oni radili.

Jedni su krečili, drugi radili sanitarne čvorove, treći asfaltirali, svako pomalo.

Kada se sve to sakupi, efekat je značajan
– kaže Dimitrijević.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: