Fudbal

Zmajevi se okupljaju, dvije brige za Baždarevića

Zmajevi se okupljaju, dvije brige za Baždarevića
Zmajevi se okupljaju, dvije brige za Baždarevića

Fudbaleri Bosne i Hercegovine započeli su pripreme za kvalifikacionu utakmicu za SP protiv Grčke okupljanjem u Trening centru F/NS BiH u Zenici.

Selektor Zmajeva Mehmed Baždarević pozvao je 23 igrača, a očekuje da se do kraja dana pojave svi reprezentativci sa spiska, osim Kolašinca koji će doći u utorak zbog bolesti.

Baždarević je već za sutra zakazao dva treninga.

Problema sa povredama imaju Medunjanin i Vranješ. O njihovom zdravstvenom stanju više će se znati nakon ljekarskog pregleda. Baždarević se nada da će oni biti spremni za nedjeljni susret.

Baždarević: Teška utakmica, ali ne trebamo se plašiti

Mehmed Baždarević je istakao da reprezentativce BiH očekuje teška utakmica.

"Govorimo puno o ovoj utakmici, izuzetno nam je važna utakmica. Dajem sve od sebe, i moj štab i igrači će dati sve od sebe u ovim danima do utakmice. Znate da nas očekuje dobar protivnik, igrali smo i protiv boljih, ne treba se plašiti, treba se uzdati u rad, trud i želju. Nadam se da ćemo dobro raditi, da nećemo imati problema sa povredama“, izjavio je Baždarević, a potom dodao:

"Što više kvalitetnih informacija i koje mogu biti korisne - skupljamo, ali znate da je svaka utakmica stvar za sebe. Mi ćemo se spremati, ali moramo biti spremni i na to da protivnik može iznenaditi. Sigurno da se radi o drugačijoj reprezentaciji Grčke. Najvažnije je da mi pokažemo veliku želju, trčanje i mislim da imamo talenta i moramo to dati u korist naše ekipe. Došli smo na sportsku borbu i želimo da ostvarimo povoljan rezultat. Oni su kvalitetni i u dobrom periodu, ali što i mi ne bismo bili. Imamo naše adute i igrače u dobroj formi“, rekao je selektor Baždarević.

Zmajevi u Grčku putuju u petak čarter letom iz Sarajeva.

Utakmica Grčka - Bosna i Hercegovine igra se u nedjelju u Atini od 20.45 sati.

Nakon tri odigrana kola, lider grupe H je Belgija sa devet, Grčka sa isto bodova je na drugom mjestu, dok je Bosna i Hercegovina treća sa šest bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije