Ispunili obećanje – lekovi pojeftinili

M. F.

07. 11. 2016. u 06:26

Potpredsednik PDP i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da će uraditi sve da procedure u vezi sa pojeftinjenjem lekova budu što kraće

Испунили обећање – лекови појефтинили

BANjALUKA - Potpredsednik PDP i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da će uraditi sve da procedure u vezi sa pojeftinjenjem lekova budu što kraće i da Pravilnik o kontroli cena lekova bude što pre potvrđen u Savetu ministara BiH.

- Vest o pojeftinjenju lekova je jedna od lepših koju su građani mogli čuti u poslednje vreme i u PDP smo ponosni što je to ispunjenje našeg obećanja koje smo dali prilikom formiranja Saveta ministara BiH. To je važno i za zdravstvene ustanove, a posebno za građane koji su u teškoj ekonomskoj situaciji - rekao je Crnadak.

On je ocenio kao neiskrenu izjavu poslanika SNSD u parlamentu BiH Lazara Prodanovića da je to smanjenje trebalo da bude veće i istakao da je SNSD imao priliku da usvoji ovakav pravilnik.

On je pozvao inspektore koji će kontrolisati nove cene lekova da budu maksimalno angažovani na tom poslu, jer je reč o "ekstraprofitu koji će nestati".

Stručni savet Agencije za lekove BiH postigao je 4. novembra dogovor o pravilniku na osnovu kojeg bi u BiH trebalo da budu snižene cene medikamenata i ostvarene uštede na godišnjem nivou od 50 miliona KM ili 10 odsto. Crnadak je pozvao Tužilaštvo BiH da se angažuje na predmetima "krupne korupcije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Wu Wei

07.11.2016. 12:30

Da nije Svjetska banka zatražila od BiH da do kraja godine usvoji i implementira pravilnik o načinu kontrole cijena i načinu oblikovanja cijena lijekova, koji već više od tri godine kupi prašinu po institucijama BiH ne bi od toga bilo nista.Sramota da nas vampiri iz Svjetske banke stite od nase vlasti.