03. novembar  2016. 16.35  →  19.05 | Izvor: Beta

Bor: Auto naleteo na četiri srednjoškolca i jednu ženu

BEOGRAD -

Četvoro srednjoškolaca i jedna žena povređeni su na trotoaru kod škole "Dušan Radović" u Boru kada je sedamnaestogodišnji vozač izgubio kontrolu nad automobilom i udario u njih.

Vozač je pobegao sa lica mesta, a zatim se u pratnji oca vratio, javlja novinar agencije Beta sa lica mesta.

Nijedna od pet osoba povređenih nije u životnoj opasnosti, izjavio je večeras doktor bolnice u Boru Goran Joksimović.

"Četiri osobe zadobile su lake, a jadna osoba tešku telesnu povredu. Kod nje je ustanovljen prelom karlične kosti i nadlaktice i nad povređenima se još uvek rade ispitivanja", rekao je Joksimović agenciji Beta.

U ovom udesu povređene su tri srednjoškolke i srednjoškolac, od kojih je dvoje maloletnika, dok je lakšu povredu glave zadobila nekadašnja novinarka TV Bor Dragana Vidojković.

"Ničega se ne sećam. Znam da sam hodala trotoarom, a osvestila sam se u bolnici", rekla je Vidojković, prenosi Beta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će protiv maloletnika (17) biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je automobilom na trotoaru "oborio pet pešaka, od kojih su dva maloletna".

Vidojković: Nije tačna informacija da se ničeg ne sećam i da sam ostajala bez svesti

Nakon ove Betine vesti  dobili smo demanti Dragane Vidojković iz Bora, jedne od povređenih.

"Uopšte nije tačna informacija da se ničeg ne sećam i da sam ostajala bez svesti. Ne znam kako smeju to da rade i odakle im uopšte takav citat. Niti me je ko zvao iz vaše televizije, niti na bilo koji način sa mnom kontaktirao. Nisam ostajala bez svesti, sećam se apsolutno svega, devojke koja je bila sve vreme uz mene i rekla mi da sednem na zid ograde. Odbila sam rekavši joj da je mokro, a onda je ona postavila svoju torbu na koju sam ja sela. Za dva minuta otada stigla je Hitna (sve pohvale borskim lekarima), dali su mi infuziju u vozilu i vrlo brzo smo stigli u Bolnicu", kaže se u njenoj izjavi dostavljenoj RTV-u.

Vidojković se  zahvaljuje svim prijateljima na podršci, a naročito celoj ekipi Bolnice u Boru, Hitnoj službi, koji su bili izuzetno profesionalni.

"Šestoro ođednom zbrinuti nije lako! Hvala doktorima Srbuloviću, Marjanoviću, Tatiću, Kukolj, Davidoviću, Vesni Jović, Goranu Bogdanoviću, Joksimoviću i svim divnim sestrama! Nadam se da nikoga nisam propustila."

Ona se, takođe zahvaljuje i predsedniku Opštine Bor Žiki Petroviću koji je povređene posetio u Bolnici  i obećao svu pomoć.